Laatste nieuws:

, 15 oktober 2019 11:31

End-effector natuursteenindustrie wint Young Professional Award 2019

Rock Solid is de winnaar Young Professional Award 2019. Het team van de Hogeschool van Amsterdam maakte een End-effector voor het oppakken, verplaatsen en neerzetten/leggen van natuurstenen in een structuur.

'
1/1
Juryvoorzitter Michiel de Ruyter: "De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is, zijn: de toepassing van de diverse disciplines zoals bedrijfskunde, pneumatiek, robotica, besturingstechniek en werktuigbouwkunde waarbij de modellen goed zijn doorgerekend en uitgewerkt. Het product is gaande het project steeds beproefd en aangepast. Het resultaat is een goed getest en werkend geheel, compleet met kostenplaatje en business case. Voor deze tweedejaars leerlingen een uitstekende prestatie!"

Tweede prijs voor team Nut Welding add-on - Windesheim Zwolle

Dit team ontwikkelde een standalone machine die, middels een cobot, aluminium bouten last aan een product.
Het juryrapport voor dit team luidde als volgt: ‘De specifieke punten waarop het team met hun product is genomineerd, zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de zelf ontwikkelde software en de objectherkenning door vision. Het multidisciplinaire resultaat, gerealiseerd met 3D geprinte hulpmiddelen, vormt een real proto-omgeving voor de implementatie van lasrobot-cobot cellen in de productieomgeving. Praktische toegang tot gecombineerde robotisering voor de industrie. En dat alles in een kort tijdsbestek gerealiseerd.'

Derde prijs voor team The Eqyptians - Hogeschool van Amsterdam

Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een End-effector die door middel van het toepassen van een eigen ontworpen vacuümgripper een object omsluit, oppakt en verplaatst.
Het juryrapport voor dit team luidde als volgt: ‘De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is, zijn: de toepassing van de disciplines pneumatiek, robotica en werktuigbouwkunde waarbij het creatief selecteren en zoeken van materialen en oplossingen geleid heeft tot een 3D geprint eigen ontwerp van gripper. Dit nadat de start van het project een andere richting had en het team snel heeft weten te schakelen in een heel korte tijd. Voor deze tweede jaars leerlingen een hele prestatie!'

De Young Professional Award

De Young Professional Award is de prijs vanuit Feda voor een project of opdracht uitgevoerd door studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden