Laatste nieuws:

, 9 oktober 2019 14:01

Week van de CE-markering

Moeten machines in lijn als samenstel CE gemarkeerd worden? Wanneer is het technisch dossier van een machine op orde? Voldoen machines, geïmporteerd uit het buitenland aan de gestelde eisen voor het CE keurmerk? Wat komt kijken bij het CE markeren en waar liggen welke verantwoordelijkheden?

Het CE-markeren alle machines is verplicht binnen de EU. '
Het CE-markeren alle machines is verplicht binnen de EU.
1/1
Het vraagstuk rondom CE-markeren is mede door de Europese verordening rond dit onderwerp (die in juni 2019 van kracht is gegaan) een hot item. Pilz helpt, als expert op het gebied van machinerichtlijn, bedrijven met adequate ondersteuning bij alle vraagstukken rondom CE markering. Deze week besteedt Pilz met de Week nog tot en met vrijdag 11 oktober tjdens de Week van de CE-markering meer aandacht aan dit veelbesproken onderwerp.
Tot en met vrijdag 11 oktober staat CE-markeren centraal bij Pilz uit Vianen, de kennisleverancier op dit gebied. De aftrap is het beschikbaar stellen van een whitepaper waar in tien stappen uitgelegd wordt hoe bedrijven aan de machinerichtlijn kunnen voldoen. Daarnaast stelt het bedrijf een week lang kosteloos kennisbites ter beschikking van geïnteresseerden.

CE-markering verplicht

Het CE-markeren alle machines is verplicht binnen de EU. Deze verplichting kan ook gelden voor (een deel van) een samenstel van machines. Met het ingaan van de nieuwe Europese verordening markttoezicht op 25 juni 2019 worden CE markeringen vanaf eind 2020, begin 2021 strenger gecontroleerd. Fabrikanten en bedrijven doen er goed aan zich in de materie te verdiepen, of ondersteuning te zoeken bij complexe of onduidelijke vraagstukken rondom CE.

Ondersteuning

Om te komen tot een CE-markering moet de machinerichtlijn gevolgd worden. De risico's en de nodige risico-reducerende maatregelen worden door middel van een risicobeoordeling in kaart gebracht. Op basis daarvan kan de CE-markering worden aangebracht. Pilz biedt bedrijven en fabrikanten een breed spectrum aan ondersteuning. De eendaagse training ‘CE-markeren, de basis' en de door TÜV gecertificeerde experttraining CECE (Certified Expert CE-marking) geven medewerkers de juiste tools op het gewenste niveau. Daarnaast zijn de consultants in te zetten voor de begeleiding van een CE-traject of kunnen ze dit traject compleet verzorgen. Pilz kan ook als onafhankelijke derde de afgegeven CE markering valideren.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden