Laatste nieuws:

, 2 oktober 2019 09:54

Razendsnelle retro-fit bij PMF Machinefabriek

Machines die worden ingehaald door de tijd: ze vormen een onontkoombare bedreiging voor elk productiebedrijf. Bij PMF Machinefabriek besloten ze het culminatiepunt niet af te wachten. De producent van stalen masten liet zijn forceermachine op tijd moderniseren. Een complexe operatie die vooral niet te lang mocht duren om een langere productiestilstand te voorkómen...

De retrofit  bracht uitdagingen met zich mee. Zo moesten er goede vervangers worden gevonden voor de oorspronkelijke motoren en drives, waar uiteindelijk is gekozen voor de Rexroth IndraDrive M. '
De retrofit bracht uitdagingen met zich mee. Zo moesten er goede vervangers worden gevonden voor de oorspronkelijke motoren en drives, waar uiteindelijk is gekozen voor de Rexroth IndraDrive M.
1/1
Klaas van Heeringen staart tevreden naar de imposante forceermachine in zijn bedrijfshal. Het is het kloppende hart van PMF Machinefabriek. Volgens de bedrijfsleider van de vestiging in Bergum is de machine die cilindrische buizen forceert goed voor zo'n dertig procent van de totaalproductie van conische, getrapte en rondvormige masten.
"Deze machine is onmisbaar. Maar oneindig blijven produceren was een utopie; technologieën verouderen en daarmee de oorspronkelijke componenten van de machine ook. Om deze ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken zoals we gewend zijn, besloten we over te gaan tot een retro-fit: een grondige modernisering van de forceermachine. Binnen een uitdagend tijdsbestek bovendien, want de machine mocht maar heel even buiten gebruik zijn."

Geestelijk vader

In de zoektocht naar een bedrijf dat de belangrijke retro-fit kon uitvoeren, kwam Van Heeringen uit bij Masévon Technology. Dit bedrijf had al eens een machine voor PMF gebouwd en dat bleek een uitstekende match. Nog een bijkomend voordeel: programmeur Bert Jonkman is er werkzaam. Hij was in dienst van zijn vorige werkgever medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de besturing van de forceermachine. En wie kan zo'n cruciale operatie van een machine nou in betere banen leiden dan de geestelijk vader zelf?

Lees dit volledige artikel gratis deze maand in de vernieuwde Aandrijven en Besturen.   

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden