Laatste nieuws:

, 2 oktober 2019 09:45

Kabels digitaliseren snel verder

Voorspellen is moeilijk, vooral over de toekomst. Deze uitspraak wordt toegeschreven aan Niels Bohr en Samuel Goldwyn, Mark Twain, Robert Storm Peterson en een aantal anderen. En hoewel het moeilijk te betwisten is, is juist dat een fundamentele doelstelling van innovaties; voorspellen. Lapp stapte ervoor in de tijdmachine naar 2050.

Voorspellend onderhoud testen in het laboratorium van Lapp Kabel in Stuttgart.'
Voorspellend onderhoud testen in het laboratorium van Lapp Kabel in Stuttgart.
1/1

Aandrijven en Besturen was deze zomer te gast in Berlijn waar kabelspecialist Lapp hamerde op creativiteit; digitale technologie verwerken in nieuwe producten. Los van het productniveau zoekt Lapp het in een generieke innovatieaanpak. "Het werd tijd om ons innovatieproces om te gooien", vertelt directielid Georg Stawowy. Daarbij zette het bedrijf een stip op de horizon in 2050. Geen half werk; meer dan een kwart eeuw vooruitkijken. Stawowy: "We hebben een sprong voorwaarts gemaakt naar 2050 en kijken van daaruit terug naar 2030. De eerste stap in de methode was om te analyseren hoe het jaar 2050 eruit zou zien. Daaruit hebben we de megatrends gefilterd, voor elke trend verschillende scenario's beschreven en de voor Lapp meest relevante scenario geselecteerd."

Lees het volledige artikel over Lapp deze maand in het vernieuwde Aandrijven en Besturen

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden