Laatste nieuws:

, 25 september 2019 10:18

Wat doe je als je twijfels hebt over de validiteit van de CE-markering op een machine?

"Onlangs hebben wij een nieuwe machine met CE-markering aangeschaft, maar we twijfelen over de validiteit van de aangebrachte CE-markering. Wat zijn onze opties?"

Steeds vaker worden in het inkooptraject specifieke afspraken gemaakt over Machineveiligheid en CE-markering. '
Steeds vaker worden in het inkooptraject specifieke afspraken gemaakt over Machineveiligheid en CE-markering.
1/1

Antwoord:

Wanneer een dergelijk scenario heeft plaatsgevonden kun je je afvragen welke mogelijkheden er zijn om in de toekomst dit soort lastige discussies te voorkomen. Steeds vaker worden in het inkooptraject specifieke afspraken gemaakt over Machineveiligheid en CE-markering. Een van de voorbeelden hierin is betrokken worden bij het risicobeoordelingsproces (bij custom made machines komt dit af en toe zeker voor). Ook kan er overeengekomen worden dat de risicobeoordeling inzichtelijk is voor de klant en dat op voorhand een voorbeeld van b.v. de gebruiksaanwijzing afgestemd wordt. Er zijn ook bedrijven die het laatste deel van de betaling laten afhangen van een ‘ingebruikname-keuring' op een aantal vooraf opgestelde criteria. Op deze wijze wordt het risico beperkt dat je met een mogelijk ‘non-conforme' machine met CE-markering wordt opgezadeld.

Bovenstaand antwoord is afkomstig van FUSACON B.V.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden