Laatste nieuws:

, 11 september 2019 12:40

‘Steeds meer vertrouwen in 5G voor universele connectiviteit’

De helft van de professionals in de industrie is uitgesproken positief over 5G in de productie en het als een manier ziet om universele connectiviteit te realiseren. Dat concludeert HMS Networks in haar whitepaper over 5G voor industriële communicatie.

De whitepaper geeft een overzicht van de meningen van de industrie over 5G-technologie als een opkomende trend en toekomstige standaard in de productie- en industriële automatiseringsindustrie. '
De whitepaper geeft een overzicht van de meningen van de industrie over 5G-technologie als een opkomende trend en toekomstige standaard in de productie- en industriële automatiseringsindustrie.
1/1

HMS Networks ondervroeg in het voorjaar van 2019 vijftig internationale professionals in de industrie over de positionering van draadloze communicatie in hun bedrijven en over hoe zij zich voorbereiden op de introductie van 5G. De whitepaper ‘5G: Is the Industry ready?' presenteert de resultaten van dit onderzoek en biedt een overzicht van inzichten in de huidige situatie in de productie-industrie wat betreft de mate van voorbereiding op 5G.

Koers van technologie

De whitepaper geeft een overzicht van de meningen van de industrie over 5G-technologie als een opkomende trend en toekomstige standaard in de productie- en industriële automatiseringsindustrie. Het gaat tevens in op het huidige gebruik van draadloze technologieën in de industrie en de toekomstige koers van deze technologie.

Conclusies

De belangrijkste bevindingen zijn:
- Meer dan de helft van de geïnterviewden gaf aan dat ze draadloze communicatieoplossingen gebruiken voor remote monitoring en bediening van installaties. Een derde van de respondenten gaf aan dat hun bedrijf draadloze communicatie gebruikt voor verschillende vormen van IIoT.

- De helft van de geïnterviewden was duidelijk positief over 5G in de productiesector. Ze waarderen vooral dat de technologie kabels, onbetrouwbare wifi en de vele industriële standaards die momenteel van kracht zijn, zal vervangen.

- Voor de meerderheid (58%) van de respondenten spelen betrouwbaarheid en robuustheid van draadloze systemen een doorslaggevende rol bij het al dan niet toepassen van 5G. Dit werd zowel door vertegenwoordigers van OT als IT genoemd. Meer dan een kwart van de geïnterviewden vond een lage latency van belang.

Praktische voorbeelden 

"Het onderzoek toont duidelijk aan dat de industrie zich steeds meer bewust wordt van de voordelen van 5G voor de industriële communicatie. Wat de industrie nu echt nodig heeft, is technische informatie en praktische voorbeelden", aldus Marcela Alzin van HMS, die het onderzoek heeft uitgevoerd. "Daarom heb ik een fictief model gemaakt van een typische OT-professional en zijn houding ten opzichte van 5G. Dit moet bijdragen aan een beter begrip van de situatie op de markt."
Download hier gratis de whitepaper.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden