Laatste nieuws:

, 27 augustus 2019 12:41

WEG en Embraer slaan handen ineen voor ultra-efficiënte elektrische vliegtuigaandrijving

WEG gaat samenwerken met Embraer om sneller ultra-efficiënte elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen te ontwikkelen.

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation (links) en Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.'
Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation (links) en Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.
1/1

Door deze samenwerking willen beide partijen sneller de volgende generatie van aandrijfsystemen in de luchtvaart realiseren. Het doel is het versneld verkrijgen van kennis en ervaring op het gebied van het elektrisch aandrijven van vliegtuigen. Dit zal vervolgens beide bedrijven leiden tot een verhoogde efficiency en verduurzaming. De eerste vlucht van een demonstratiemodel staat al voor 2020 gepland.
WEG en Embraer zullen nauw samenwerken om de vereiste elektrische aandrijftechnologie te ontwikkelen. Het elektrificatieproces maakt deel uit van uitgebreide inspanningen met als doel het waarborgen van de milieuafspraken van de luchtvaartsector.

Toekomstige luchtvaartplatforms

"Vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek kan zorgen voor schone, hernieuwbare energie als hulpmiddel bij het mogelijk maken van nieuw stedelijk en regionaal transport via de lucht, dat toegankelijker is voor de bevolking", zegt Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve technieken die de mogelijkheid scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms. Daarnaast ontwikkelt het wellicht nieuwe marktsegmenten.

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation: "Onze voortdurend evoluerende powertrain technology, die we toepassen in treinen, bussen, vrachtwagens en boten, heeft het pad geëffend voor deze wetenschappelijke en technologische samenwerking."

EMB-203 Ipanema vliegtuig  

Na het testen van de nieuw ontwikkelde technologieën in een laboratorium, zal er een luchtvaartplatform worden gebruikt voor het integreren en testen van de systemen onder werkelijke bedrijfsomstandigheden. Een klein, éénmotorig vliegtuig, gebaseerd op de EMB-203 Ipanema, zal worden gebruikt als proefmodel voor de eerste evaluatie, vóórdat volgend jaar de vlucht van het demonstratiemodel plaatsvindt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden