Laatste nieuws:

, 8 juli 2019 16:48

“Basale cybersecurity-maatregelen te weinig toegepast in industrie”

Zelfs basale cybersecurity-maatregelen worden nog steeds niet structureel toegepast in de industrie. Intussen ontstaan er nieuwe risico’s doordat er ongeteste technologieën worden geïntegreerd in infrastructuren.

Het besef van het belang van beveiliging van OT en IIoT is gegroeid. Dat komt mede door de wereldwijd toenemende druk van toezichthouders en het oplopende aantal digitale veiligheidsincidenten bij industriële installaties, stelt het rapport. '
Het besef van het belang van beveiliging van OT en IIoT is gegroeid. Dat komt mede door de wereldwijd toenemende druk van toezichthouders en het oplopende aantal digitale veiligheidsincidenten bij industriële installaties, stelt het rapport.
1/1

Dat concluderen experts van Applied Risk op het gebied van industriële cybersecurity in een vandaag onlangs verschenen rapport ‘The State of Industrial Cyber Security Report 2019'.

"We zien dat er steeds meer nieuwe en ongeteste technologieën worden toegepast in operationele technologie. Deze technologie zorgt voor de daadwerkelijke aansturing en monitoring van vitale processen. Daarbij komt het steeds vaker voor dat gegevens naar de cloud worden verstuurd om te worden verwerkt", zegt Jalal Bouhdada, oprichter en CEO van Applied Risk. "Ondanks de toegenomen bewustwording wordt bij het ontwikkelen en inzetten van nieuwe technologieën nog steeds de prioriteit gegeven aan het snel naar de markt brengen en aan kosten in plaats van aan belangrijke veiligheidsoverwegingen."

OT en IIoT

"Cybersecurity kan in de industrie niet langer worden gezien als bijzaak. Door dit onderwerp een centrale plaats te geven in hun cultuur kunnen organisaties de risico's beperken op financiële schade en reputatieverlies, en veilig profiteren van de enorme mogelijkheden van digitalisering", zegt Bouhdada.
Het besef van het belang van beveiliging van OT en IIoT is gegroeid. Dat komt mede door de wereldwijd toenemende druk van toezichthouders en het oplopende aantal digitale veiligheidsincidenten bij industriële installaties, stelt het rapport. In het rapport staan trends en aanbevelingen, waaronder belangrijke technische en procedurele maatregelen die de veiligheid en weerbaarheid kunnen verbeteren van onmisbare industriële voorzieningen.

Industrieën

Het rapport bevat bevindingen, inzichten en stappenplannen die het industriële cybersecurityteam van Applied Risk heeft verzameld op basis van cybersecurity-activiteiten in infrastructuren over de hele wereld, in sectoren als olie en gas, energie, chemie, maakindustrie, waterbeheer, farmacie en maritiem.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden