Laatste nieuws:

, 24 juni 2019 21:00

Hoe zit dat met trillingsdempingstechnologie? Edd China legt het uit

Sandvik Coromant heeft ingenieur en uitvinder Edd China gestrikt om de wetenschap achter gestemde (tuned) massademping uit te leggen op video. Het resultaat is zeer aansprekend.

In de film bezoekt de presentator Sandvik Coromant in Trondheim (Noorwegen) waar wereldwijd vooraanstaand onderzoek wordt gedaan op het gebied van trillingsreducerende techniek voor machinaal bewerken. '
In de film bezoekt de presentator Sandvik Coromant in Trondheim (Noorwegen) waar wereldwijd vooraanstaand onderzoek wordt gedaan op het gebied van trillingsreducerende techniek voor machinaal bewerken.
1/1
Wat heeft de Taipei 101 wolkenkrabber in Taiwan gemeenschappelijk met een snijgereedschap dat in uw handpalm past?

Het antwoord zit in het feit dat beide een noodzaak hebben voor gestemde massademping - een techniek die kan worden toegepast op ongewenste trillingen in diverse toepassingen, van grote constructies tot kleine gereedschappen voor industriële productie.

Gestemde massadempingstechniek 

De wetenschap achter gestemde massademping wordt getoond op een onderhoudende en toegankelijke manier in een nieuwe video van Sandvik Coromant. Gepresenteerd door de ingenieur en uitvinder Edd China, legt de video de basisprincipes uit van trillingen en hoe ze optreden, gevolgd door het principe van gestemde massadempingstechniek.

In de film bezoekt de presentator Sandvik Coromant in Trondheim (Noorwegen) waar wereldwijd vooraanstaand onderzoek wordt gedaan op het gebied van trillingsreducerende techniek voor machinaal bewerken. Tijdens een serie interviews met experts van het bedrijf, leert hij over hoe gestemde massademping wordt toegepast op moderne snijgereedschappen.

Taipei 101 

De film laat ook het concept zien hoe het concept van gestemde massademping extreem kan worden opgeschaald, waarbij de presentator toezicht houdt op de bouw van een vereenvoudigd model van de Taipei 101 toren, om te illustreren hoe gestemde massademping in de praktijk werkt.

Het maakt niet uit of de toren 500 meter hoog is, of deze in een klein gereedschap zit. Ze zijn beide onderhavig aan dezelfde natuurkundige wetten en beide dempen trillingen met behulp van dezelfde methode," concludeert Edd China.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden