Laatste nieuws:

, 18 juni 2019 10:41

Recordaantal bezoekers op Vision, Robotics & Motion

De groeiende interesse voor robotica, vision technologie en motion control zorgde ervoor dat Vision, Robotics en Motion 2019 een recordaantal bezoekers mocht ontvangen; 1650.

Vision, Robotics en Motion 2019 trok 1650 bezoekers.'
Vision, Robotics en Motion 2019 trok 1650 bezoekers.
1/1
Op woensdag 12 juni opende gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant de beurs en het Holland Robotics congres: MKB Robotiseert. Tijdens dit congres werden zowel cases als tips en tricks gedeeld. Zo vertelde Eric Sloot van Philips Drachten over de inzet van cobots binnen de productielijn van scheerapparaten en navigeerde Frank Donders van Vereniging FME het publiek naar de fabriek van de toekomst. De inzet van robotica moet natuurlijk ook rendabel zijn en niet alleen geschikt voor de productie van grote series. Ronnie van den Hurk van de Cromvoirtse sloot het congres af met oplossingen om ook de inzet van robotica voor kleine series rendabel te maken.

Diepgang met deep learning

Dat de toepassing van deep learning steeds kansrijker wordt, bleek ook tijdens het Machine Vision congres op donderdag 13 juni. De razendsnelle ontwikkelingen rond deep learning gaan dan ook de manier waarop we software ontwikkelen veranderen. Dit bleek onder andere uit de lezing door Jaap van de Loosdrecht van het Kenniscentrum Computer Vision & Data Science aan NHL Stenden Hogeschool die het congres opende. Niet alleen deep learning gaat verandering brengen, ook op het gebied van spectral imaging zijn er volop ontwikkelingen. De vraag of de industrie deze technologie nu al kan toepassen stond centraal in de keynote door Pavel Paclick (perClass) en Frans van der Meij (SpectraPartners).

Panda 

Verder was de cobot Panda van het Duitse Franka Emika te bewonderen op de stand van WiredWorkersen Holland Robotics. De cobot is winnaar van een iF Award 2019, de Duitse Innovatieprijs 2018, de Deutsche Zukunftspreis 2017 en werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘Time's Best Invention of 2018'.

De volgende editie van Vision, Robotics & Motion vindt plaats op 10 en 11 juni 2020.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden