Laatste nieuws:

, 3 juni 2019 12:20

Waar rook is…

Rookwarmteafvoer (RWA) in utiliteitsgebouwen is een serieuze aangelegenheid. Zo’n rookbeheersingssysteem voert bij brand de rook efficiënt het gebouw uit, zodat er een rookvrije vluchtweg ontstaat. Op deze kritieke momenten wil je geen haperingen in de aansturing van het systeem. De Flex4con-besturing van Colt gaat nog een stap verder: deze stuurt zowel de RWA als de ventilatie van het gebouw aan.

De Flex4con-aansturing, masterboxen en motorboxen zijn met elkaar verbonden door één datakabel, waarbij alle ventilatie-eenheden een eigen IP-adres hebben.'
De Flex4con-aansturing, masterboxen en motorboxen zijn met elkaar verbonden door één datakabel, waarbij alle ventilatie-eenheden een eigen IP-adres hebben.
1/1
Met de nieuwe techniek kunnen zowel bestaande als nieuwe RWA-installaties worden aangestuurd. De primaire functie van het nieuwe controle- en besturingssysteem is de aansturing van (brand)ventilatie-eenheden in geval van brand, maar het is ook mogelijk om gericht te ventileren. Met het systeem kunnen tot wel 900 aparte ventilatie-eenheden worden bediend.

Modbus-besturing

De voorkeuren voor ventilatie zijn snel te programmeren en te bedienen. De Flex4con-aansturing, masterboxen en motorboxen zijn met elkaar verbonden door één datakabel, waarbij alle ventilatie-eenheden een eigen IP-adres hebben. Bediening en het instellen van voorkeuren voor het (ventilatie)systeem kan via een tablet of smartphone. Het systeem beschikt bovendien over een enkele lijn data modbusbesturing (RS-485 Bussysteem) en is naar wens uit te rusten met regen-, temperatuur- of windsensoren die de ventilatie-eenheden automatisch (deels) sluiten bij overmatige temperatuur, regen of wind.

Brandbeveiliging per motorbox

Het controle- en besturingssysteem bevindt zich in een compacte aluminium behuizing van 259x128x90mm. De twee onafhankelijke energiebronnen, 230 Volt voeding voor de Masterbox en 12 Volt accu's voor de motorboxen, zorgen voor de stroomvoorziening, ook als de stroom uitvalt. Een speciale noodvoorziening garandeert de aansturing van de brandventilatie-eenheden voor minstens 72 uur na stroomuitval.
Lees het uitgebreide artikel deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden