Laatste nieuws:

, 16 mei 2019 15:56

Zuinige waterstofauto Aurora 2 racet met vernieuwde brandstofcel

Green Team Twente heeft haar nieuwe zuinige waterstofauto gepresenteerd; de Aurora 2. Het hart van de auto, de brandstofcel is dit jaar vernieuwd. Dit systeem maakt van waterstof en zuurstof elektriciteit. Dit wordt gebruikt voor de elektromotoren en zorgt voor de aandrijving van de wielen.

Green Team Twente heeft haar nieuwe zuinige waterstofauto gepresenteerd; de Aurora 2'
Green Team Twente heeft haar nieuwe zuinige waterstofauto gepresenteerd; de Aurora 2
1/1
"Vergeleken met het oude systeem is deze nieuwe brandstofcel een stuk efficiënter en werkt deze beter bij hogere temperaturen', vertelt waterstofspecialist Marieke Altena. "Daarmee zorgt deze brandstofcel voor meer zekerheid bij een race."
"De focus lag dit jaar tijdens de bouw vooral op het nog betrouwbaarder maken van onze auto', vertelt teammanager Matthias Haalstra. "Tijdens de laatste race traden er onverwachte problemen op, onder andere veroorzaakt door extreme hitte en op het gebied van interferentie. Waar het vorige team veel innovatieve concepten doorvoerde, hebben wij gekeken naar de zwakke schakels in onze auto en deze op de schop gegooid."
Naast de brandstofcel zijn er vele andere onderdelen vernieuwd. Zo is de versnellingsbak compleet herontworpen, is de cardanas een stuk lichter gemaakt en is de elektronica zo aangepast dat deze de radiogolven en straling van Londen aankan. Daar wordt de eindrace, de Shell Eco-Marathon, gehouden.
Verder heeft het team dit jaar een model gemaakt dat de optimale rijstrategie bepaalt. Strateeg en tevens chauffeur Yanna Kraakman: "Met dit model kunnen we precies bepalen hoe snel we moeten rijden en hoe we bochten moeten nemen, alles om zo efficiënt mogelijk te rijden."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (2)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

21 juni 2021 - online
Midden in de Maak
17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden