Laatste nieuws:

, 13 mei 2019 15:05

Fieldlab onderzoekt de logistiek van de toekomst: simulatie, verbinding en robots

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) lanceerde vorige week een real-life testomgeving op de Brainport Industries Campus (BIC). Hier wordt onder andere geëxperimenteerd met agv’s en robots.

In de testomgeving wordt onder andere geëxperimenteerd met agv’s en robots.'
In de testomgeving wordt onder andere geëxperimenteerd met agv’s en robots.
1/1

Het Fieldlab AML maakt deel uit van het innovatieprogramma 'Fabriek van de Toekomst'. In de testomgeving wil het fieldlab AML kennis ontwikkelen op het gebied van productielogistiek, optimale productieplanning en voorraadoptimalisatie. Met de implementatie van verschillende Industry 4.0 toepassingen wil het de logistiek in de toeleverketen van de maakindustrie optimaliseren. Zo word er gekeken naar de maximaal haalbare automatiseringsgraad en naar slimme multi-company planning methodes. Hiervoor wordt samengewerkt met partijen uit de keten als Grenzebach, MIR en Anylogic.

Simulatie en mobiele robots

"We bieden de toeleverketen in de maakindustrie de mogelijkheid een slag te maken in productiviteit, doorlooptijd en supplychainkosten. Door automatisering en planning te optimaliseren kan met minder logistieke middelen en investeringen een snellere levertijd en een hogere productiviteit gerealiseerd worden", vertelt Erik Vermeulen, programma manager van het Fieldlab AML. "We bouwen kennis op over simulatie, integratie en IT-connectivity, supply chain orchestration en mobiele robots. Dit demonstreren we in de real-life testomgeving, die in het afgelopen jaar bij een van onze projectpartners is opgebouwd en we de afgelopen weken hebben verhuisd naar de Brainport Industries Campus."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden