Laatste nieuws:

, 8 mei 2019 12:00

Eerste 5G-vakbeurs in de maak

5G gaat onmiskenbaar zijn stempel drukken op de industriële automatiseringsindustrie. Deutsche Messe, organisator van Hannover Messe, lanceert daarom in het najaar van 2020 een nieuwe 5G-themabeurs: de 5G CMM Expo.

Deutsche Messe, organisator van Hannover Messe, lanceert  in het najaar van 2020 een nieuwe 5G-themabeurs.'
Deutsche Messe, organisator van Hannover Messe, lanceert in het najaar van 2020 een nieuwe 5G-themabeurs.
1/1

In Hannover wil men het terrein van 100 hectare in omturnen tot het eerste beurscomplex met een volledige 5G-dekking en komt een multifunctionele campus die 365 dagen per jaar beschikbaar zal zijn als testfaciliteit voor real-time 5G. De prelude bestond deze editie al uit de 5G Arena op de beurs, maar in het zogenaamde "Smart Venue"-project tilt de beursorganisator de ambities naar een nieuw niveau. Deutsche Messe wil de nieuwe 5G-standaard zo snel mogelijk in al zijn beurshallen en terreinen uitrollen. 

"5G is de sleutel voor de digitale transformatie van het bedrijfsleven en de maatschappij, want alleen met 5G kan het consumenteninternet echt het industriële internet worden", aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe, Dr. Jochen Köckler. "De integratie van intelligente machines in slimme productie en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, verticale logistiek, slimme landbouw en vele andere technologieën vereisen 5G."

Connected Mobile Machines

De transformatie van Deutsche Messe naar 5G zal resulteren in een nieuwe beurs en congres: de 5G CMM Expo. Deze wordt jaarlijks gehouden. CMM staat voor Connected Mobile Machines. In oktober van dit jaar wordt de eerste conferentie over 5G en CMM gehouden. De eerste beurs vindt plaats in het najaar van 2020 en moet het volledige gamma van 5G laten zien, inclusief cloud, mobiele platforms, systeemintegratie, applicatiesoftware en IT-beveiligingstechnologie, communicatietechnologie, automatiseringstechnologie voor mobiele machines en embedded systemen. Het evenement is gericht op technische professionals en beleidsmakers uit de industrie, waaronder de automotive en automotive toeleveringsindustrie.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden