Laatste nieuws:

, 6 mei 2019 14:59

Fraunhofer versimpelt materiaalinspectie met nieuw wervelstroomplatform

De huidige ontwikkelingen op het gebied van Industrie 4.0 als de digitalisering van productie-installaties en –processen, zorgen voor nieuwe uitdagingen voor niet-destructieve inspectietechnologieën. Onderzoekers van het Fraunhofer IZFP in Saarbrücken hebben een nieuw wervelstroomplatform ontwikkeld, dat in staat is de momenteel noodzakelijke interfaces te bedienen.

inspECT-PRO; wervelstroom inspectie-elektronica voor meerdere toepassingen, zoals de inspectie van zwak elektrisch geleidende materialen als koolstofvezel versterkt kunststof.'
inspECT-PRO; wervelstroom inspectie-elektronica voor meerdere toepassingen, zoals de inspectie van zwak elektrisch geleidende materialen als koolstofvezel versterkt kunststof.
1/1
Hierdoor kan het platform eenvoudig worden geïntegreerd in digitaliseringsconcepten. Het inspECT-PRO wervelstroomplatform werd begin mei in Stuttgart gepresenteerd. Door de hoge mate van automatisering van technologie en de uitgebreide reeks mogelijke toepassingen is niet-destructieve materiaal- en defectinspectie met behulp van wervelstroommethoden onmisbaar geworden voor niet-destructieve inspectietoepassingen.
Met de inspECT-PRO wervelstroomelektronica demonstreren ingenieurs en wetenschappers van Fraunhofer IZFP een nieuw inspectie-elektronica-concept: een module van de nieuwe elektronicaserie die interfaces als OPC-UA in werking stelt en zo een eenvoudige integratie in productieprocessen mogelijk maakt.

Lees dit volledige artikel deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden