Laatste nieuws:

, 6 mei 2019 14:59

Fraunhofer versimpelt materiaalinspectie met nieuw wervelstroomplatform

De huidige ontwikkelingen op het gebied van Industrie 4.0 als de digitalisering van productie-installaties en –processen, zorgen voor nieuwe uitdagingen voor niet-destructieve inspectietechnologieën. Onderzoekers van het Fraunhofer IZFP in Saarbrücken hebben een nieuw wervelstroomplatform ontwikkeld, dat in staat is de momenteel noodzakelijke interfaces te bedienen.

inspECT-PRO; wervelstroom inspectie-elektronica voor meerdere toepassingen, zoals de inspectie van zwak elektrisch geleidende materialen als koolstofvezel versterkt kunststof.'
inspECT-PRO; wervelstroom inspectie-elektronica voor meerdere toepassingen, zoals de inspectie van zwak elektrisch geleidende materialen als koolstofvezel versterkt kunststof.
1/1
Hierdoor kan het platform eenvoudig worden geïntegreerd in digitaliseringsconcepten. Het inspECT-PRO wervelstroomplatform werd begin mei in Stuttgart gepresenteerd. Door de hoge mate van automatisering van technologie en de uitgebreide reeks mogelijke toepassingen is niet-destructieve materiaal- en defectinspectie met behulp van wervelstroommethoden onmisbaar geworden voor niet-destructieve inspectietoepassingen.
Met de inspECT-PRO wervelstroomelektronica demonstreren ingenieurs en wetenschappers van Fraunhofer IZFP een nieuw inspectie-elektronica-concept: een module van de nieuwe elektronicaserie die interfaces als OPC-UA in werking stelt en zo een eenvoudige integratie in productieprocessen mogelijk maakt.

Lees dit volledige artikel deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden