Laatste nieuws:

, 25 april 2019 15:34

(Machine)veiligheidsbewust ontwerpen

Voldoen onze huidige ontwerpmethodieken nog? Moeten we niet specifieker gaan ontwerpen voor meerdere gebruikers van producten? Hoe gaan we dan om met onderhoud en veiligheid? En hoe garanderen we veiligheid van gebruikers als er meerdere gebruikers (teamleden) een product (robot, machine…) kunnen bedienen? Welke technieken en mogelijkheden zijn er hiervoor? Volgens Erik Tempelman, universitair hoofddocent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, moeten we op zoek naar nieuwe vormen van ontwerpen (Ontwerpen 2.0).

Doe het de eerste keer meteen goed. '
Doe het de eerste keer meteen goed.
1/1
Daarbij mag techniek niet alleen zaligmakend zijn. Ook productveiligheid moet worden meegenomen.
Templeman spreekt hierover tijdens het Safety Event, dat komende 14 mei voor de tiende keer plaatsvindt in het Evoluon in Eindhoven. In zijn bijdrage ‘Veiligheidsbewust ontwerpen in de 21ste eeuw: first time right of toch form follows failure?' gaat Tempelman, die sinds vorig jaar ook het eigen adviesbureau eriktempelman.com bestiert, op basis van een bijzonder praktijkgeval in op het belang van kritisch denken en van de noodzaak tot nauwe samenwerking in de waardeketen in relatie tot productveiligheid. Tevens komt het - nog te vaak onderbenutte - potentieel van PDM- en PLM-systemen aan bod, alsmede de onvermijdelijkheid van statistische analyse.
Het evenement gaat daarmee terug naar de oorsprong en biedt tegelijkertijd een relevante benadering voor de toekomst.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden