Laatste nieuws:

, 25 april 2019 14:56

Zijwaarts stappen met nieuw exoskelet van Project MARCH (video)

Project MARCH heeft het ontwerp van haar nieuwe exoskelet, de MARCH IV, gepresenteerd. Het nieuwe ontwerp bevat slimmigheden, zoals de zijwaartse stap, die de gebruiker meer bewegingsvrijheid geeft. Het exoskelet wordt in de komende weken door de studenten zelf geproduceerd en is naar verwachting eind mei gereed voor de eerste fysieke tests.

Het nieuwe ontwerp bevat elementen die ervoor zorgen dat het exoskelet kan reageren op de omgeving en de gebruiker meer bewegingsvrijheid geeft. '
Het nieuwe ontwerp bevat elementen die ervoor zorgen dat het exoskelet kan reageren op de omgeving en de gebruiker meer bewegingsvrijheid geeft.
1/1
Het nieuwe ontwerp bevat elementen die ervoor zorgen dat het exoskelet kan reageren op de omgeving en de gebruiker meer bewegingsvrijheid geeft. Zo zorgt de toevoeging van een extra heupgewricht ervoor dat de gebruiker naast een voorwaartse stap ook een zijwaartse stap kan maken. Deze nieuwe bewegingsvrijheid maakt het mogelijk om stabieler met twee benen op de grond te staan.
Belangrijke wensen van gebruikers zijn het genereren van meer balans en op langere termijn het lopen zonder krukken. Dit laatste is nog niet mogelijk. Lopen zonder krukken zou in het dagelijks leven erg van pas komen, bijvoorbeeld bij het koken of iets uit een kastje pakken. Door de toevoeging van druksensoren in de voetzool van het nieuwe exoskelet, wordt dit jaar data verzameld waarmee onderzoek gedaan kan worden naar de mogelijkheden van balans. Met deze data kan de komende jaren de balans van het exoskelet verder verbeterd worden.

Lichtere en kleinere onderdelen

Een andere aandachtspunt vanuit de gebruiker is het gewicht en het formaat. Door middel van vele testen met materialen en krachten heeft het team de botten en elektronica van het exoskelet kleiner en lichter kunnen maken. Ook dit komt de gebruiksvriendelijkheid van het exoskelet ten goede. Een klein en licht exoskelet is immers makkelijker aan te trekken en te vervoeren.

Exoskelet-technologie

Jaarlijks zet een nieuw team van vijfentwintig TU Delft studenten zich vrijwillig in voor de ontwikkeling van het exoskelet. Elk team verbetert en optimaliseert het prototype van het jaar ervoor. Woensdag presenteerde het team van 2019 het ontwerp van het nieuwe exoskelet na ruim zes maanden werk aan de ontwerptafel.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden