, 24 april 2019 12:16

Digitaal roboticaplatform voor ‘beste uitvinding van 2018’ (video)

De Panda, een robotarm van Franka Emika, werd uitgeroepen tot ‘beste uitvinding van 2018’. Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots. Op het platform is het mogelijk om nieuwe toepassingen voor de Panda aan te bieden, net als geïntegreerde hardware als beeldverwerkingssystemen.

Met de online community Franka World kunnen partnerbedrijven en ontwikkelaars hun expertise op het gebied van collaboratieve robots delen. De geïntegreerde toegang maakt producten en diensten gemakkelijk en toegankelijk. Daarnaast kunnen verschillende robots, ongeacht de fysieke locatie, in een netwerk worden verbonden met elkaar om onderling informatie uit te wisselen. Op de dag van de introductie waren er al meer dan honderd robotapps te vinden in de shop van Franka World. Verwacht wordt dat dit aantal het komende jaar aanzienlijk zal toenemen.

Eigen apps 

WiredWorkers, Nederlandse partner van Franka Emika, hoopt dit jaar zijn eigen apps op het platform aan te kunnen bieden. De komst van Frank World is volgens hen een nieuw hoofdstuk in de wereld van collaboratieve robotica. "Franka World biedt ons de mogelijkheid om wereldwijd samen te werken aan het verbeteren van de Panda. Wij hopen dat de ontwikkeling van deze robot in een stroomversnelling komt waardoor we steeds meer automatiseringsoplossingen kunnen aanbieden", aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers. 

Foto's:

Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots.

Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots.

© Aandrijvenenbesturen.nl