Laatste nieuws:

, 24 april 2019 12:16

Digitaal roboticaplatform voor ‘beste uitvinding van 2018’ (video)

De Panda, een robotarm van Franka Emika, werd uitgeroepen tot ‘beste uitvinding van 2018’. Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots. Op het platform is het mogelijk om nieuwe toepassingen voor de Panda aan te bieden, net als geïntegreerde hardware als beeldverwerkingssystemen.

Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots. '
Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots.
1/1

Met de online community Franka World kunnen partnerbedrijven en ontwikkelaars hun expertise op het gebied van collaboratieve robots delen. De geïntegreerde toegang maakt producten en diensten gemakkelijk en toegankelijk. Daarnaast kunnen verschillende robots, ongeacht de fysieke locatie, in een netwerk worden verbonden met elkaar om onderling informatie uit te wisselen. Op de dag van de introductie waren er al meer dan honderd robotapps te vinden in de shop van Franka World. Verwacht wordt dat dit aantal het komende jaar aanzienlijk zal toenemen.

Eigen apps 

WiredWorkers, Nederlandse partner van Franka Emika, hoopt dit jaar zijn eigen apps op het platform aan te kunnen bieden. De komst van Frank World is volgens hen een nieuw hoofdstuk in de wereld van collaboratieve robotica. "Franka World biedt ons de mogelijkheid om wereldwijd samen te werken aan het verbeteren van de Panda. Wij hopen dat de ontwikkeling van deze robot in een stroomversnelling komt waardoor we steeds meer automatiseringsoplossingen kunnen aanbieden", aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden