Laatste nieuws:

, 23 april 2019 11:01

Ruim 2 miljoen Europese subsidie voor slimme machinebouw in TechValley

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft met cofinanciering van provincie Noord-Holland en het Rijk ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley, een netwerk van 11 mkb-maakbedrijven in Noord-Holland.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling heeft met cofinanciering van provincie Noord-Holland en het Rijk ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley.'
Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling heeft met cofinanciering van provincie Noord-Holland en het Rijk ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley.
1/1
TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. "Onze regio Noord-Holland Noord kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Van ontwikkelaars en bouwers van hightech wielbouwmachines, robots voor stalreiniging en machines voor de verwerking van zaden of fruit, tot precisieapparatuur voor bloedanalyse of wetenschappelijke experimenten", zegt Monique van der Voort, regiosecretaris van Metaaluniedistrict Noordwest. "Ondanks de grote verscheidenheid in producten en markten, hebben deze bedrijven een aantal gelijksoortige uitdagingen en vraagstukken op het gebied van 'slimme' machinebouw. Door de krachten te bundelen, samen op te trekken en te innoveren in TechValley, kunnen deze bedrijven hun producten, processen en diensten toekomstproof maken."

Innovatieprojecten

Binnen TechValley staan 11 concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden