Laatste nieuws:

, 16 april 2019 11:18

Maintenance NEXT brengt veranderingen onderhoudswereld in beeld

Met 11.000 onderhoudsprofessionals en technische dienstverleners en ruim 250 exposanten kijkt exhibition manager Pieter Bas Dujardin terug op een geslaagde editie van Maintenance NEXT.

Maintenance NEXT zoomde deze editie in op de drie belangrijkste uitdagingen waar de sector zich in 2019 voor geplaatst ziet: People, Ageing Assets en Smart Industry. '
Maintenance NEXT zoomde deze editie in op de drie belangrijkste uitdagingen waar de sector zich in 2019 voor geplaatst ziet: People, Ageing Assets en Smart Industry.
1/1
Dujardin is te spreken over het aantal innovaties dat op Maintenance NEXT te zien was. "De onderhoudswereld verandert razendsnel en dat was goed te zien."

Maintenance NEXT zoomde deze editie in op de drie belangrijkste uitdagingen waar de sector zich in 2019 voor geplaatst ziet: People, Ageing Assets en Smart Industry. Door digitalisering en robotisering verandert het onderhoudswerk op hoog tempo. Zo vertelde Shell dat er geen enkele handeling in het onderhoudsproces niet gedigitaliseerd is. Bij Vopak worden er meer data scientists aangenomen dan monteurs en bij Dow Chemical zijn op de lange termijn onderhoudsstops volledig uitgebannen.

Toekomst

Marc Dassen, CEO van Sitech en verantwoordelijk voor alle onderhoud aan infrastructuur, security, brandveiligheid en de it-infra op het Limburgse chemiecomplex Chemelot gunde bezoekers een blik op de verre toekomst. Hij bleek optimistisch over de te halen klimaatdoelen in 2050. "95 procent minder CO2 uitstoot lijkt nu nog onmogelijk, maar tien jaar geleden zei men ook dat windmolens nooit zonder subsidie zouden kunnen."

Dassen toonde zich ook bewust van de gigantische uitdagingen waar de branche voor staat. "Alleen op Chemelot in Limburg hebben we in de komende tien jaar minstens 2500 nieuwe mensen nodig. Toch denk ik dat de energietransitie en de digitalisering van onze branche er juist voor kunnen zorgen dat jongeren graag voor ons willen werken. Jongeren willen tegenwoordig een baan met impact. En dat kunnen wij ze als geen ander bieden."
Maintenance NEXT en Euromaintenance trekken in 2021 samen op en vinden plaats van 29 tot en met 31 maart 2021.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden