Laatste nieuws:

, 11 april 2019 11:36

Whitepaper: wat betekent 5G voor productie en industriële automatisering?

Met de komst van 5G staat de industrie voor een grote transformatie. Veiligere, flexibelere en efficiëntere productie wordt mogelijk dankzij de ‘ultra-low latency’ en betrouwbaarheid van draadloze 5G-connectiviteit. In een nieuwe whitepaper (Engels) legt HMS uit wat de voordelen van 5G in de fabriek zijn en wat de impact is op slimme productie.

Wat betekent 5G voor productie en industriële automatisering?'
Wat betekent 5G voor productie en industriële automatisering?
1/1

De whitepaper ‘The Benefits of 5G in The Factory' geeft een overzicht van het toekomstige potentieel van 5G voor de industrie en schetst de belangrijkste bouwstenen van 5G, die zullen bijdragen aan de vierde industriële revolutie. Industrie 4.0 en slim produceren draait allemaal om de integratie van logistiek, material handling en fabrieksautomatisering. 5G is een belangrijke schakel in deze integratie. 

De whitepaper geeft een overzicht van de 5G-technologie als opkomende trend en toekomstige standaard in de productie en industriële automatiseringsindustrie. Hij gaat ook in op de uitdagingen en toekomst van 5G en hoe het de fabrieken van de toekomst zal beïnvloeden.

 

Doelen

"De industrie ondergaat zijn vierde revolutie en de doelstellingen zijn het verhogen van de flexibiliteit, het verhogen van de automatisering en het verbeteren van de productiviteit, met behoud van een hoge mate van veiligheid en duurzaamheid", zegt Dr. Jens Jakobsen, Development Manager bij HMS Labs. "Het gebruik van 5G is de oplossing voor het mogelijk maken van slimme draadloze connectiviteit in de fabriek, met belangrijke functies zoals machinecommunicatie, real time controle, verhoogde mens-robot interacties en edge cloud analytics."
Download hier de whitepaper The Benefits of 5G in The Factory.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

30 mei 2022 - Hannover
Hannover Messe
2 juni 2022 - Veldhoven
Constructeursdag
21 juni 2022 - München (Duitsland)
automatica 2022
30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden