Laatste nieuws:

, 9 april 2019 09:26

Dynamiek in verpakkingsindustrie op Empack en Automation

De vakbeurscombinatie Empack en Automation, die op 3 en 4 april samen met Logistics & Distribution werd georganiseerd, is bezocht door ruim 8.600 bezoekers, 300 meer dan tijdens de vorige editie in 2017 in de Brabanthallen in Den Bosch. De hoofdthema’s op Automation waren Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken.

De hoofdthema’s op Automation waren Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken. '
De hoofdthema’s op Automation waren Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken.
1/1

Mede aan de hand van verschillende conferenties in de Challenge Arena werden deze thema's nader toegelicht. Met name de sessies over procesverbetering, cybersecurity en trends in automatisch verpakken konden rekenen op veel belangstelling. Verder kon men de belangrijke ontwikkelingen in robotica tevens in de praktijk ervaren. Diverse partijen gaven demonstraties met rijdende robotplatforms, delta robots en cobots. Bezoekers mochten letterlijk aan de knoppen zitten en konden op deze manier zelf ervaren wat een robot ‘ziet' met sensoren en scanners.

Kennistheater

In totaal 400 exposanten presenteerden zich op deze beurscombinatie. "Er speelt momenteel erg veel in de markt, vooral op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers kregen antwoorden en oplossingen aangereikt bij zowel exposanten als tijdens de sessies in het kennistheater", zegt Irma de Hoon, Group Event Director van organisator Easyfairs.

Verpakkingen

De hoofdthema's van Empack waren dit jaar Plastics Recycling, E-Packaging en Samenwerking in de keten. Deze onderwerpen vormden de basis van het kennisprogramma, waarbij uit de hoge opkomst duidelijk werd dat de verpakkingsindustrie zich in een dynamische fase bevindt. Aan het woord kwamen sprekers van onder andere NRK, Thuiswinkel.org en MVO Nederland.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden