Laatste nieuws:

, 2 april 2019 01:31

Prototyping en MNE bundelen krachten

De beurzen Prototyping (geavanceerde prototyping) en MNE (industriële maaktechnologie) bundelen in 2020 de krachten in de hallen van Kortrijk Xpo. Het nieuwe event vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 en wordt de plaats waar creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.

De beurzen Prototyping (geavanceerde prototyping) en MNE (industriële maaktechnologie) bundelen in 2020 de krachten in de hallen van Kortrijk Xpo.'
De beurzen Prototyping (geavanceerde prototyping) en MNE (industriële maaktechnologie) bundelen in 2020 de krachten in de hallen van Kortrijk Xpo.
1/1
Op het tweedaagse event Prototyping laten industriële designers en engineeringteams zich inspireren door een breed spectrum leveranciers van prototypingtechnologie, materialen, software en dienstenverleners. Geruggensteund door Howest Industrial Design brengt Prototyping jaarlijks een beursforum, aangevuld met inspirerende sessies over goed geïntegreerde productontwikkeling en innovatie met onder meer case studies in de thema's product design, materialencombinaties, additive manufacturing, circular economy, electronics, VR/AR enzovoort. Tijdens de laatste editie in 2018 verwelkomde de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers. Op zijn beurt vormt MNE met een 150-tal exposanten en net geen 3.000 bezoekers, het traditionele netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Productie- en engineeringteams treffen er een uitvoerig scala slimme bewerkingstechnologie, industriële toelevering, co-creatie, machinemaintenance en aan- en afvoerautomatisering aan.

Digitalisering

2020 staat volgens de organisatoren symbool voor het eerste sluitstuk van de digitalisering van de maakindustrie. Met het samenbrengen van de concepten brengen de organisatoren dan ook een heel bewust statement. De korte vermarkttermijn van nieuwe industriële producten en de toenemende mass customization vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘Advanced Prototyping' en ‘Industrial production technology from A-Z' van respectievelijk ‘Prototyping 2020' en ‘MNE 2020' zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst.

Bewuste keuze

Zuidwest-Vlaanderen blijft de ideale thuisbasis voor beide events. De sectoren kunststoffen en metaaltransformatie, machinebouw en mechatronica raken er steeds sterker ingebed in het industrieel mkb. Bovendien zijn in deze regio talrijke nieuwe onderzoeks- en competentiecentra en technologische onderwijsinstituten gevestigd. Niet toevallig kozen Sirris, HangarK, Xiak, Ugent, KUL, Vives, Howest, VKC en recentelijk nog Flanders Make om hier aanwezig te zijn. Kortrijk Xpo wordt dan ook de toekomstige ‘event hub' voor hoogtechnologische ontwikkelingen, in nauwe samenwerking met gerenommeerde spelers zoals Picanol, Vandewiele, Barco, CNH,Televic en toonaangevende ontwerp- en engineeringbureaus.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden