Laatste nieuws:

, 28 maart 2019 13:28

AI, digital twinning, robots en VR: Hannover Messe op punt van beginnen

Van Artificial Intelligence en digital twinning tot robots en virtuele omgevingen. ’s Werelds grootste technologiebeurs ter wereld, Hannover Messe, staat op punt van beginnen.

Hannover Messe start maandag 1 april en duurt tot 5 april. '
Hannover Messe start maandag 1 april en duurt tot 5 april.
1/1

Van 1 tot en met 5 april verzamelt Hannover Messe de nieuwste technologische trends en ontwikkelingen. Zoals de ongekende mogelijkheden die AI biedt. Ook in de industrie komen er steeds meer zelfregulerende systemen, die bovendien steeds slimmer worden. 

7 topics

Wat brengt de Hannover Messe dit jaar zoal? Zeven topics op een rij:
1. Robotisering; robots bestaan al ruim vijftig jaar, maar ze worden steeds slimmer en zijn ook niet meer weg te denken in het moderne industrielandschap.

2. Artificial Intelligence; op basis van grote hoeveelheden data en algoritmes worden systemen steeds slimmer in het herkennen van patronen en afwijkingen. De mogelijkheden op het gebied van kwaliteitsinspectie, procesoptimalisatie en voorspellend onderhoud zijn eindeloos.

3. Cybersecurity; AI-technologie kan ook bijdragen aan het vergroten van je digitale weerbaarheid. Zelflerende intrusion detection systems zijn steeds beter in staat om al in een vroeg stadium verdachte activiteiten te signaleren en aanvallen te pareren.

4. Digital twinning; een ontwikkeling in opkomst. Met een digitale ‘dubbelganger' van een machine of productielijn kunnen bedrijven eenvoudig tests en optimalisaties uitvoeren en steeds nauwkeuriger voorspellen waar en wanneer het fout dreigt te gaan. Door goedkopere sensoren en software is deze ontwikkeling ook interessant geworden voor mkb.

5. Augmented en virtual reality; AR, VR en ook mixed reality (MR) worden geavanceerder en hiermee groeien ook de toepassingsmogelijkheden: virtuele rondleidingen, trainingsmogelijkheden en slim onderhoud op afstand. Steeds meer bedrijven verplaatsen met deze technologie een deel van hun ervaringen in een digitale, virtuele omgeving.

6. Servitization/smart maintenance; fabrikanten van machines en apparaten kunnen steeds meer informatie uit hun product halen door technologieën als Internet of Things, analytics en geavanceerde sensoren. Dat biedt kansen op het gebied van smart maintenance en servitization

7. Industrial Supply; ook toeleveranciers zijn belangrijk in de digitale transitie waar Smart Industry voor staat. Op de Hannover Messe laten bedrijven hun innovaties zien op het gebied van onder meer lichtgewicht materialen, oppervlaktebehandeling, onderdelen en componenten en IT-systemen.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden