, 25 maart 2019 11:39

Tech? Bekijk ’t ff!: YouTube-serie wil jongeren voor techniek (video)

Jet-Net & TechNet presenteren een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff! Hoe ziet wat leerlingen op school leren eruit in de echte wereld? Wat gebeurt er in technologische bedrijven als Urenco, Waternet, Rijkswaterstaat en Fujifilm? In de video’s zoomt presentatrice en Instagrammer Lize Korpershoek in op een aantal bètatechnische toepassingen in deze bedrijven.

Hoe kun je de praktijk beter de klas in halen door daadwerkelijk in het bedrijfsleven op onderzoek uit te gaan? Daarom biedt Jet-Net & TechNet met deze YouTube-serie een inkijkje in vier technologische bedrijven: Rijkswaterstaat, Fujifilm, Waternet en Urenco. Reporter Lize Korpershoek brengt een bezoek aan deze bedrijven en licht een technisch aspect toe.

Iridium en verkeerslichten van de toekomst

Bij Fujifilm leggen Lauri en Michiel uit welke soorten fotopapier er zijn en hoe het chemische proces achter het ontwikkelen van een foto werkt. Lize gaat met Arend van Rijkswaterstaat op ontdekkingstocht naar de verkeerslichten van de toekomst. Ze ervaren hoe je kunt communiceren met verkeerslichten en hoe je bijvoorbeeld alles op groen kunt zetten? Bij Urenco verdiept ze zich in de materie achter iridium. Hoe wordt het gemaakt en waar wordt het voor gebruikt? Zo worden iridiumstaafjes gebruikt in behandelingen tegen kanker. Bij de Calcite Factory van Waternet wordt Lize ondergedompeld in de wereld van waterontkalking. Wat doet kalk in water, hoe wordt het eruit gehaald en wat zijn de stappen die je dan neemt? 

Jet-Net & TechNet is een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen. Met deze video's biedt Jet-Net & TechNet docenten een introductie op de les en worden jongeren geïnformeerd en geïnspireerd over de thema's én de technologische bedrijven.

 

Foto's:

Jet-Net & TechNet presenteren een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff!

Jet-Net & TechNet presenteren een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff!

© Aandrijvenenbesturen.nl