Laatste nieuws:

, 21 maart 2019 14:31

RapidPro 2019: AM-industrie steeds volwassener

De negende editie van RapidPro in Veldhoven, met de slogan “Define. Design. Produce” trok 2200 bezoekers. Het evenement stelde de volwassenwording van de Digital en Additive Manufacturing (AM) industrie centraal, met focus op concrete toepassing en Return on Investment.

Dat er steeds meer toepassingen voor de maakindustrie zijn, bleek ook op de beursvloer bij de 80 exposanten. '
Dat er steeds meer toepassingen voor de maakindustrie zijn, bleek ook op de beursvloer bij de 80 exposanten.
1/1

De ontwikkelingen binnen de Digital en Additive Manufacturing gaan rap en de vraag binnen de industrie is veranderd. Waar tot voor kort de maakindustrie zich nog bezighield met de vraag wat AM precies was, speelt concrete toepassing, het oplossen van problemen en ROI inmiddels een steeds grotere rol. Naast mogelijkheden zijn er ook uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie, kwaliteit en juridische aspecten.

Successen delen

"Digital Manufacturing heeft het afgelopen jaar een grote stap gezet in de volwassenwording. Op RapidPro werd duidelijk dat zowel leveranciers als klanten klaar zijn voor concrete implementaties van oplossingen op diverse gebieden, van 3D-scannen, reversed engineering en prototyping tot serieproductie met AM. Het delen van successen in deze is essentieel", aldus Tom Wessels, eventmanager van RapidPro.

Van 3D-printerfarm tot AM-sorteermachine

Dat er steeds meer toepassingen voor de maakindustrie zijn, bleek ook op de beursvloer bij de 80 exposanten. Zo presenteerde onder andere Lay3rs de mogelijkheden van 3D-printerfarms, liet AM-flow zien dat schaalvergroting bij 3D-printen realiteit wordt met de AM-vision high speed sorteermachine en presenteerde MakerPoint de miniFactory Ultra die polymeerprinten mogelijk maakt.

Winst

Voor de industrie valt veel te winnen. Dit werd ook duidelijk in het congresprogramma en tijdens de keynotes. Zo gaf Güngör Kara (EOS GmbH) aan 3D-printen te zien als nadrukkelijk onderdeel van digitalisering van de maakindustrie met nieuwe verdienmodellen als gevolg. Bovendien groeit het aantal toepassingen. Zo nam Berry Hendriks (CyBe Construction) het publiek mee in de wereld van 3D-betonprinten en vertelde Prof. Ian Gibson (Fraunhofer Project Center) over de progressie met Metal AM. Arlette van der Veer (KLM Royal Dutch Airlines) bracht de mogelijkheden naar de praktijk met haar lezing over hoe zij 3D-design engineering realiseren op de afdeling Engineering en Maintenance.
RapidPro 2020  staat gepland op 4 en 5 maart 2020.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden