Laatste nieuws:

, 14 maart 2019 16:41

FPT-VIMAG en NEVAT gaan samenwerking aan in Smart Industry

FPT-VIMAG en NEVAT gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van Smart Industry. Dit maakten de twee brancheorganisaties woensdag bekend tijdens de Avond van de Maakindustrie in de Utrechtse Jaarbeurs.

Menko Eisma (l), vice-voorzitter FPT-VIMAG en Cornë van Opdorp (m), voorzitter Nevat tijdens de Avond van de Maakindustrie. (Foto: Vraag & Aanbod)'
Menko Eisma (l), vice-voorzitter FPT-VIMAG en Cornë van Opdorp (m), voorzitter Nevat tijdens de Avond van de Maakindustrie. (Foto: Vraag & Aanbod)
1/1
FPT-VIMAG en NEVAT gaan samen beleid ontwikkelen op het gebied van Smart Industry. Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen. Tijdens de Avond van de Maakindustrie presenteerden zij deze samenwerking in de vorm van een Smart Industry Skills lab op het gebied van gerobotiseerd lassen.
Doel van de samenwerking is om te werken aan een ‘step-by-step model'. Hiermee kunnen de partijen in kaart brengen waar een bedrijf staat op de roadmap naar de ‘smart factory'. Daarnaast kunnen bedrijven bepalen wat de meest effectieve en kostenefficiënte volgende stap is. Tot slot krijgen ondernemingen actieve begeleiding vanuit beide brancheverenigingen om de bedrijven naar dit hogere smart niveau te krijgen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden