, 14 maart 2019 16:28

KEEA trapt af met pilot voor auditprogramma aandrijvingen

De pilot voor het auditprogramma Aandrijvingen beleefde vorige week haar kick-off. Industrie en Kennisnetwerk EEA werken samen aan de ontwikkeling van een auditprogramma, speciaal voor energie-efficiƫnte aandrijfsystemen. Tijdens deze pilot worden 30 audits uitgevoerd. De pilot is ter voorbereiding op een voucherprogramma met 120 audits.

Aan de audit werken Techniek NederlandFederatie AandrijftechniekHolland Pomp Groep, RVO en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat mee. Verder namen aan de kick-off 10 auditbedrijven deel, die de 30 audits gaan begeleiden. Deze pilot wordt uitgevoerd door leden van Techniek Nederland, FEDA en Holland Pomp Groep en zij worden speciaal getraind, ondersteund door een ontwikkelprogramma vanuit markt en overheid.

Deelnemen

Voor de pilot met 30 audits zoeken de initiatiefnemers industriële bedrijven. Het programma richt zich op de top 300 energieverbruikers die actief aan de slag zijn met CO2-reductieplannen. Deelname is laagdrempelig, geen lang traject met ladingen papierwerk, maar concreet en met tastbaar resultaat. Opgeven kan via KEEA.

Foto's:

De pilot voor het auditprogramma Aandrijvingen beleefde vorige week haar kick-off.

De pilot voor het auditprogramma Aandrijvingen beleefde vorige week haar kick-off.

© Aandrijvenenbesturen.nl