, 12 maart 2019 11:25

Deeltijdopleiding Ad Mechatronica blijkt in trek; tweede lichting twee keer zo groot

Vorig jaar is Avans Hogeschool, in samenwerking met Yaskawa, CSi Industries, Cadmes en Bosch Rexroth, gestart met de nieuwe tweejarige hbo-deeltijdopleiding Associate degree (Ad) Mechatronica. De eerste lichting studenten is inmiddels doorgestroomd naar het tweede jaar, tegelijkertijd is de tweede lichting studenten begonnen met het eerste jaar van deze tweejarige deeltijdopleiding.

De deeltijdopleiding ligt qua niveau tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor (vierjarige hbo-opleiding). In twee jaar tijd kunnen mbo-leerlingen zich verder scholen en ontwikkelen in het mechatronisch vakgebied. Zij volgen de opleiding bij Avans Hogeschool en gebruiken daar waar nodig de locaties en faciliteiten van de bedrijven.

Aansluiten op praktijk

"Gelukkig zien deze bedrijven het belang in van samenwerken met het onderwijs", vertelt Lieske Jorritsma, opleidingscoördinator van de deeltijdopleiding Ad Mechatronica van Avans Hogeschool. "Scholing die meer aansluit op de praktijk vergroot de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt. Bedrijven komen bovendien gemakkelijker aan geschikte arbeidskrachten. Het is voor het bedrijfsleven belangrijk dat er voldoende technische studenten afstuderen en dat de opleiding aansluit bij de beroepspraktijk. Door de samenwerking met bedrijven krijgen studenten actueel en uitdagend onderwijs en kunnen bedrijven hen kennis laten maken met de nieuwste technologieën." 

Toekomstplannen

De eerste lichting studenten is inmiddels doorgestroomd naar het tweede jaar. Tegelijkertijd is de tweede lichting studenten begonnen met het eerste jaar van deze tweejarige deeltijdopleiding. Dat de opleiding in trek is, is ook te zien aan de stijging van het aantal studenten. Waar er vorig jaar ongeveer 25 studenten gestart zijn, bestaat de tweede lichting al uit 50 studenten. Ook is de opleiding vanaf dit jaar uit te breiden met een Bachelor. In september van dit jaar zullen de eerste studenten starten met deze aanvullende, eveneens tweejarige, deeltijdopleiding.

Foto's:

Eind januari zijn 50 mechatronica-studenten begonnen met de tweejarige deeltijdopleiding Ad Mechatronical.

Eind januari zijn 50 mechatronica-studenten begonnen met de tweejarige deeltijdopleiding Ad Mechatronical.

© Aandrijvenenbesturen.nl