Laatste nieuws:

, 11 maart 2019 10:00

Delft Hyperloop: de kracht van een tank bij het gewicht van een motorfiets (video)

Het hyperloopteam van de TU Delft is geselecteerd voor de SpaceX Hyperloop Pod Competion in Los Angeles, komende zomer. De 39 studenten gaan daar proberen het staande snelheidsrecord van 467 km/h te verbreken. Daartoe hebben ze een nieuwe, compacte, sterke pod ontwikkeld.

De Atlas 02 heeft een compacte vorm en een laag gewicht. '
De Atlas 02 heeft een compacte vorm en een laag gewicht.
1/1

De Atlas 02 heeft een compacte vorm en een laag gewicht. Dat maakt het gemakkelijker om te versnellen en te remmen. Teamlid Elja Ebbens: "De pod heeft een power van een tank, met een lager gewicht dan een motorbike. Op deze manier kunnen hoge snelheden behaald worden."
Bij de Hyperloop Pod Competion gaat het erom de pod met een zo groot mogelijke snelheid door een vacuüm testbuis te sturen. Vorig jaar deed het Delftse team ook mee. Hoewel de snelheid van de Atlas 01 ver onder de verwachting bleef door softwareproblemen en een doorgebrande boordcomputer, eindigde het team toch nog op de tweede plaats.
De komende maanden werken de studenten aan de bouw en het testen van de Atlas 02. Uitgebreide tests en verbeteringen zijn nodig om het risico op fouten tijdens de race zo klein mogelijk te maken. Pas bij de race in juli zal het voertuig op vol vermogen draaien. Dan zal blijken of het voertuig het snelste is.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden