Laatste nieuws:

, 11 maart 2019 12:00

Holland Actuators: op de elektromechanische trein

Bij Holland Hydraulics stroomt hydrauliek door de aderen. Toch waagde de leverancier de stap naar elektromechanisch. Bij stagnatie in de markt voor hydraulische aandrijvingen, biedt elektrisch groeikansen. Daarom ontgint de nieuwe bv Holland Actuators nu de markt voor elektromechanische aandrijfoplossingen, onder de paraplu van het moederbedrijf.

Bram van den Nieuwboer, commercieel directeur van Holland Hydraulics en managing director Holland Actuators: “We zien in de industrie, de maritieme markt en de offshore dat de kijk op elektrisch verandert.”'
Bram van den Nieuwboer, commercieel directeur van Holland Hydraulics en managing director Holland Actuators: “We zien in de industrie, de maritieme markt en de offshore dat de kijk op elektrisch verandert.”
1/1
"Het is een aanvulling op hydraulisch, geen vervanging", benadrukt Bram van den Nieuwboer, commercieel directeur van Holland Hydraulics en managing director van de nieuw opgerichte bv Holland Actuators. "Omdat de behoefte aan hydraulische aandrijvingen wat slinkt en de elektromechanische markt steeds meer in opkomst is, zien wij hier ook goede kansen."
Daarom werd ongeveer anderhalf jaar geleden een nieuwe bv gestart, met een focus op elektromechanische actuators. Holland Actuators levert elektromechanische componenten en turn-key installaties in de industriële, maritieme en offshore markt. "Met dit bredere aanbod ontwikkelen we zelf ook een ruime visie op aandrijftechniek. De hydrauliek kennen we als onze eigen broekzak. Alleen de componenten kopen we in, verder doen we alles zelf in het hele project", legt Van den Nieuwboer uit. Een aanpak die het Twentse bedrijf ook wil toepassen in elektromechanische oplossingen. "Wat je vroeger alleen hydraulisch kon oplossen, kan in veel gevallen nu ook elektromechanisch."

Nieuw speelveld

Waar hydrauliek door de aderen stroomt bij Holland Hydraulics, is het elektrische een nieuw speelveld. Van den Nieuwboer: "Waar de technieken voorheen als concurrerend werden neergezet, kijken wij anders. We zien de brede kracht en zijn ervan overtuigd dat ze elkaar versterken. Aspecten als inbouwgrootte, levensduur, hoeveelheid leidingen, krachten en positieregeling vragen per project om een passende oplossing."

NIASA

Voor de elektrische componenten en systemen is Holland Actuators een samenwerking aangegaan met het Noord-Spaanse bedrijf NIASA. "Ze reageerden in eerste instantie met wat angst; wat moeten jullie in de elektromechanische markt. Maar we hadden al wel naam in de hydraulische oplossingen en ingang bij bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Zo hadden ze nog nooit naar die markt gekeken."
Lees de volledige reportage over Holland Actuators deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden