Laatste nieuws:

, 7 maart 2019 11:29

Chocola van online monitoring; Mars Nederland op weg naar EPMS-platform

Bijna 9 miljard chocoladerepen verlaten jaarlijks de Mars-fabriek in Veghel. De grootste uitdaging bij zulke aantallen is de balans tussen efficiënt produceren en een constante productkwaliteit en veiligheid. Elsto Services werd door Mars gevraagd alle bedrijfskritische installaties in de productielijnen te monitoren, om zo de voorspelbaarheid van onderhoud te vergroten. Binnenkort worden de eerste twee volledig online werkende monitoringssystemen in bedrijf genomen.

Bijna 9 miljard chocoladerepen verlaten jaarlijks de 24/7 werkende Mars-fabriek in Veghel.'
Bijna 9 miljard chocoladerepen verlaten jaarlijks de 24/7 werkende Mars-fabriek in Veghel.
1/1
Via monitoringsystemen worden zo'n vijftig bedrijfskritische installaties, zoals ventilatoren, koeltorens, tandwielkasten en koelmachines die opgesteld staan op de afdelingen Productie en Utilities, nauwlettend bewaakt. René de Visser, bedrijfswerktuigkundige utility bij Mars Nederland: "We hebben gekozen voor deze installaties, omdat in geval van ongewenste stilstand er forse kosten ontstaan door productieverlies. En dat moet natuurlijk altijd worden vermeden."

Online monitoring

Recent heeft Elsto Services in opdracht van Mars bij de productielijnen een tweetal online monitoringsystemen opgesteld en op diverse installaties in het proces sensoren aangebracht. Van ‘pur sang' condition monitoring maakt Mars nu de overstap naar betrouwbaarheidsgestuurd onderhoud. Volcontinu worden de gemeten data vergeleken met de van tevoren ingegeven procesparameters en op basis daarvan wordt de onderhoudsplanning voor de eigen technische dienst en specialisten van buitenaf opgesteld.

EPMS-platform

Thijs Nabben, algemeen en commercieel manager bij Elsto Services: "Het hierboven beschreven online monitoringsysteem is het begin van het zogeheten EPMS-platform dat momenteel bij Elsto Services in ontwikkeling is. We werken aan een soort stoplichtsysteem, dat volautomatisch een geel signaal afgeeft als er ergens schade ontstaat en een rood signaal als direct actie moet worden ondernomen. Verder komen op dit platform diverse specialismen bij elkaar. Dit alles met als doel een hogere performance, meer bedrijfszekerheid en dat tegen zo laag mogelijke kosten."
Lees dit volledige artikel deze maand in Aandrijven en Besturen.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden