Laatste nieuws:

, 19 februari 2019 11:52

Hoogleraar Advanced Robotics Stramigioli benoemd tot lid van KHMW

Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van de eerbiedwaardige Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van KHMW.'
Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van KHMW.
1/1

Stramigioli is sinds 2001 hoogleraar aan de Universiteit Twente. Zijn werk op het gebied van robotica viel veelvuldig in de prijzen. Zo is hij Fellow van de Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE - de grootste community in de wereld voor technische professionals) en ontving hij in 2018 een ERC Advanced Grant voor onderzoek naar robots met een natuurlijke vleugelbeweging. Dit onderzoek bouwt voort op de eerste robots die zijn groep ontwikkelde die vliegen als een roofvogel, op de markt gebracht door spinoff Clear Flight Solutions. Onder Stramigioli's leiding is sinds kort een Europees miljoenenprogramma van start gegaan dat DIH-HERO (Digitial Innovation Hubs in Healthcare Robotics) heet en gaat over de toepassingen van robots in de gezondheidszorg.

Geleerd genootschap

Het oudste ‘geleerde genootschap', opgericht in 1752, stelt zich ten doel de wetenschap te bevorderen en een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. Elk jaar benoemt KHMW een aantal nieuwe ‘directeuren' en ‘leden': de directeuren komen vooral uit het bedrijfsleven en de leden zijn wetenschappers.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden