Laatste nieuws:

, 19 februari 2019 11:52

Hoogleraar Advanced Robotics Stramigioli benoemd tot lid van KHMW

Prof.dr.ir. Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van de eerbiedwaardige Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van KHMW.'
Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, is benoemd tot lid van KHMW.
1/1

Stramigioli is sinds 2001 hoogleraar aan de Universiteit Twente. Zijn werk op het gebied van robotica viel veelvuldig in de prijzen. Zo is hij Fellow van de Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE - de grootste community in de wereld voor technische professionals) en ontving hij in 2018 een ERC Advanced Grant voor onderzoek naar robots met een natuurlijke vleugelbeweging. Dit onderzoek bouwt voort op de eerste robots die zijn groep ontwikkelde die vliegen als een roofvogel, op de markt gebracht door spinoff Clear Flight Solutions. Onder Stramigioli's leiding is sinds kort een Europees miljoenenprogramma van start gegaan dat DIH-HERO (Digitial Innovation Hubs in Healthcare Robotics) heet en gaat over de toepassingen van robots in de gezondheidszorg.

Geleerd genootschap

Het oudste ‘geleerde genootschap', opgericht in 1752, stelt zich ten doel de wetenschap te bevorderen en een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. Elk jaar benoemt KHMW een aantal nieuwe ‘directeuren' en ‘leden': de directeuren komen vooral uit het bedrijfsleven en de leden zijn wetenschappers.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden