Laatste nieuws:

, 14 februari 2019 16:03

ASML wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen voor technisch onderwijs

ASML wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen om daarmee het tekort aan docenten in het technisch onderwijs te helpen oplossen. Het gaat volgens CEO Peter Wennink om alle onderwijsniveaus. Wennink sluit hiermee aan bij de Kamermotie die Eppo Bruins (ChristenUnie) eind vorig jaar met succes indiende. Doel van de motie was, vanwege het grote tekort aan technici, een betere samenwerking tussen het onderwijs en vakmensen uit het bedrijfsleven te stimuleren.

ASML wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen om daarmee het tekort aan docenten in het technisch onderwijs te helpen oplossen. '
ASML wil honderden ingenieurs beschikbaar stellen om daarmee het tekort aan docenten in het technisch onderwijs te helpen oplossen.
1/1
Dat schrijft Innovation Origin. Het aanbod van Wennink past in initiatieven rond 'hybride docenten' en 'circulaire carrières'. "Ik denk dat we zo 500 ingenieurs kunnen vinden bij ASML die meteen zeggen: ik ga dat doen", zegt Wennink. In het Techniekpact - dat vorig jaar in samenspraak met het kabinet een update heeft gekregen - zijn ook voornemens verwerkt rond de inzet van technische docenten. De drie partners van het Techniekpact, VSNU, FME en 4TU, hebben zich onder meer gecommitteerd aan 'inzet van meer docenten uit het bedrijfsleven'. Ook het vorig jaar afgesloten Brainport Tech & Skills Akkoord gaat hier op in.
FME is blij met de extra duw van Wennink. "Het initiatief komt voor een belangrijk deel van hem, onze taak is het nu om het voor elkaar te krijgen." Achter de schermen is er dan ook druk overleg tussen FME en de ministeries van onderwijs en Economische Zaken. Volgens Wennink is dat echter nog niet zo makkelijk als het lijkt. "Samen met FME en het ministerie van Onderwijs zijn we al met de uitwerking hiervan bezig. We gaan pilots draaien. Maar daarbij lopen we wel aan tegen de regels bij het ministerie: de mensen waar het om gaat hebben bijvoorbeeld geen didactische bevoegdheid, dus dat is lastig. Maar dat moet toch op te lossen zijn als je het samen doet?" Onderwijsminister Van Engelshoven heeft vorig jaar al laten weten daar 'welwillend' tegenover te staan.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden