Laatste nieuws:

, 12 februari 2019 13:32

Industrial Ethernet: what's new?

Industrial Ethernet is het hoofdthema van het gelijknamige event in de Basiliek in Veenendaal op 26 maart. Met de groeiende impact van Industrie 4.0 worden onderwerpen als netwerkarchitectuur, remote access, wireless en cybersecurity steeds belangrijker. Daarom zoomt FHI 26 maart in op de laatste ontwikkelingen.

Met de groeiende impact van Industrie 4.0 worden onderwerpen als netwerkarchitectuur, remote access, wireless en cybersecurity steeds belangrijker. '
Met de groeiende impact van Industrie 4.0 worden onderwerpen als netwerkarchitectuur, remote access, wireless en cybersecurity steeds belangrijker.
1/1

In het lezingenprogramma geven externe sprekers en exposanten concrete oplossingen, aangevuld met een aantal praktijkcases. Bijvoorbeeld die van VTTI, eigenaar van elf olieopslagterminals wereldwijd met een gezamenlijke capaciteit van meer dan 8 miljoen m3. Welke specifieke netwerkproblemen komen zij tegen, en hoe lossen ze die op?

Low-power & low-cost connectiviteit

Eén van de keynote lezingen wordt verzorgd door Hiber; een Nederlandse startup met als missie om low-power & low-cost connectiviteit te bieden op de meest afgelegen plekken ter wereld. Deze maand brengen ze hun Hiberband netwerk live: een wereldwijd IoT-connectiviteitsnetwerk gebaseerd op nano-satellieten.

Verschillende protocollen

In het programma is ook aandacht voor de architectuur en het gebruik van verschillende protocollen van Industrial Ethernet. De vraag of Modbus TCP, EtherNet/IP of Profinet gewoon Industrieel Ethernet is zal worden beantwoord met een praktijkvoorbeeld van de nieuwbouw van een nieuwe waterzuivering. Jaap Westeneng van Endress + Hauser zal in zijn presentatie ingaan op de vraag of er bewust keuzes zijn gemaakt met betrekking tot het communicatieprotocol en de integratie van proceswaarden, status en functionaliteit en wat voor effect deze keuzes hebben voor het onderhoud en beheer in de operationele fase.

TSN  

Een ander item dat aan bod komt is TSN. Time-Sensitive Networking is een noodzakelijke modificatie en is eigenlijk niets meer dan een extensie op Ethernet. TSN staat aan het begin van haar ontwikkeling en dit brengt onzekerheid met zich mee, zoals dat altijd gaat met een nieuwe baanbrekende technologie. Bert van der Linden van ATS zal in zijn presentatie gebruikersvragen beantwoorden omtrent de huidige en toekomstige ontwikkeling van TSN.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden