, 22 januari 2019 22:13

VDL en DAF verstevigen samenwerking met nieuw contract

VDL Groep en DAF Trucks zijn een nieuw meerjarig contract aangegaan. Beide Eindhovense technologiebedrijven zijn een veelzijdig contract overeengekomen waarmee honderden manjaren werk zijn gemoeid.

VDL gaat onder meer een assemblagelijn naar de laatste stand van de techniek moderniseren, evenals componenten toeleveren die in de cabines van de trucks van DAF worden verwerkt. De verdere samenwerking rond de reeds gepresenteerde en gezamenlijk ontwikkelde volledig elektrische vrachtwagen maakt ook onderdeel uit van de nieuwe overeenkomst.

Cabinefabriek

In het nieuwe contract is opgenomen dat VDL Steelweld in Breda de komende jaren de modernisering van de assemblagelijn in de cabinefabriek van DAF in het Belgische Westerlo voor zijn rekening zal nemen.
VDL Parree in Sevenum, specialist in hoogwaardig en technisch kunststofspuitgieten, gaat delen voor het interieur van de trucks van DAF toeleveren. Het gaat onder meer om kunststof onderdelen van de cabine. VDL TIM Hapert, gespecialiseerd in verspanende bewerkingen, gaat een multifunctionele steun voor het chassis van DAF leveren.

Motoren en assen

VDL produceert diverse onderdelen voor de vrachtwagens van DAF, zoals motorsteunen, kabelgeleidingen, accubakken, steunen voor de assen en buisgeleiders voor uitlaten. Op zijn beurt levert DAF 11- en 13-liter motoren en assen toe voor bussen en touringcars van VDL.

 

E-truck

"Onze gezamenlijk ontwikkelde e-truck die we in mei vorig jaar hebben gepresenteerd, is de bekroning van onze 65-jarige samenwerking", stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. "DAF en VDL zijn zowel klant als toeleverancier van elkaar. Met onze e-truck willen we het zwaarder transport verduurzamen. Daardoor bestaat tussen DAF en VDL een wederzijds commitment. Deze nieuwe overeenkomst legt een solide basis voor onze samenwerking, voor nu en ook voor de toekomst."

 

Foto's:

President-directeur Willem van de Leegte, minister Cora van Nieuwenhuizen  van Infrastructuur en Waterstaat en DAF-president Preston Feight (vlnr) bij de nieuwe elektrische truck.

President-directeur Willem van de Leegte, minister Cora van Nieuwenhuizen
van Infrastructuur en Waterstaat en DAF-president Preston Feight (vlnr) bij de nieuwe elektrische truck.

© Aandrijvenenbesturen.nl