Laatste nieuws:

, 24 januari 2019 21:21

Pensioenfondsen PME en PMT investeren opnieuw in technologiefonds

Pensioenfondsen PME en PMT investeren 150 miljoen euro in het technologiefonds Innovation Industries Fund II. Het is het tweede fonds van Innovation Industries, dat zich richt op Nederlandse technologie start-ups.

Het is het tweede fonds van Innovation Industries, dat zich richt op Nederlandse technologie start-ups.'
Het is het tweede fonds van Innovation Industries, dat zich richt op Nederlandse technologie start-ups.
1/1
Innovation Industries Fund II is het tweede investeringsfonds van Innovation Industries en heeft een doelkapitaal van 250 miljoen euro. Dat PME en PMT beiden 75 miljoen euro investeren in het technologiefonds toont aan dat de pensioenfondsen actief willen bijdragen aan Nederlandse hoogtechnologische ontwikkelingen. Pensioenuitvoerder MN was betrokken bij de inrichting van Innovation Industries II om er een toekomstbestendig fonds van te maken dat voldoet aan de eisen van de twee metaalfondsen.

Nederlandse kenniscentra

PME investeerde in 2017 al 25 miljoen in Innovation Industries Fund I. Dat fonds kende een doelkapitaal van 75 miljoen euro en was bij aanvang direct overtekend. In de portfolio van Fund I zitten 13 veelbelovende Nederlandse ondernemingen die voortkomen uit Nederlandse kenniscentra. "We trekken samen op met de vier technische universiteiten en TNO bij het doen van investeringen in vroege-fase-bedrijven", vertelt Harm de Vries, partner bij Innovation Industries. "Op die manier zorgen we ervoor dat wetenschappelijk onderzoek niet blijft hangen in laboratoria, maar impact maakt in de maatschappij. Daarnaast investeren we in de wat verder ontwikkelde bedrijven, zogenaamde ‘scale-ups' die geld zoeken voor internationale groei."

Hoogwaardige kennis

Innovation Industries wil hoogwaardige kennis versneld omzetten in succesvolle (internationale) bedrijven en al bestaande hightech bedrijven (zogenaamde scale-ups) ondersteunen bij hun groei. Dat alles met als doel om rendement te genereren voor haar investeerders. Daarnaast wil Innovation Industries hoogwaardige banen creëren en het Nederlandse hightech ecosysteem verbeteren.

Zowel PME als PMT is enthousiast over de investering in Innovation Industries II. Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder PME: "Nederland heeft unieke technologische kennis in huis, dat zien we bij heel veel bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Beleggen in veelbelovende technologieën betekent beleggen in onze eigen industrie. Met het fonds kunnen we impact hebben op ontwikkelingen in innovatie en de het creëren van werkgelegenheid." Hartwig Liersch, chief investment officer PMT, sluit zich daarbij aan: "We zijn gebaat bij behoud en groei van de Nederlandse industrie. Innovatie is daarbij cruciaal en het is mooi dat wij daar op deze manier aan kunnen bijdragen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden