, 22 januari 2019 10:49

RoboHouse fieldlab van start: vraagbaak voor geavanceerde robotica

Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In dit fieldlab voor geavanceerde robotica kunnen bedrijven en instellingen terecht die vragen hebben over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces.

RoboHouse is een initiatief van TU Delft, TNO, RoboValley, Festo en ABB Robotics. "Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen", zegt manager Jaimy Siebel. "Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse."

Programmeren robotarm 

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten. Momenteel hebben de studenten van de minor robotica al een teamruimte in RoboHouse.

Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.

RoboValley 

Het lab is gevestigd in het gebouw waar ook RoboValley zit. Het pand werd afgelopen jaar volledig opgeknapt en verbouwd en biedt nu een demonstratieruimte voor geavanceerde robots, een testruimte en een werkplaats.

 

Foto's:

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten.

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten.

© Aandrijvenenbesturen.nl