Laatste nieuws:

, 15 januari 2019 12:39

Lithium Werks toch niet naar Twente

Batterij- en energie- opslagspecialist Lithium Werks gaat zijn hoofdkantoor niet op de Technology Base in Twente vestigen. Directeur Kees Koolen vertrekt en gaat verder met zijn eigen bedrijf Koolen Industries.

Lithium Werks ontwikkelt en produceert lithium-ion accu's.'
Lithium Werks ontwikkelt en produceert lithium-ion accu's.
1/1

De Amerikaanse eigenaars van Lithium Werks hebben onvoldoende vertrouwen in Nederland als thuisland voor hun bedrijf. Dat komt onder meer doordat ze geen investeerders kunnen vinden. Koolen kijkt er anders tegenaan. Volgens hem zijn er hier voldoende kansen en ligt het gebrek aan investeringsenthousiasme wellicht aan de plannen van zijn voormalige werkgever.

Splitsing 

De onderneming gaat verder als twee bedrijven: Koolen Industries en Lithium Werks. Koolen Industrie richt zich op slimme energieopslag, elektrificatie, conversie van lood naar lithium en op startbatterijen, in eerste instantie met Europa als focus regio. Het is 100 procent eigenaar van Super B in Hengelo, ontwikkelaar en producent van lithium accu's, en blijft minderheidsaandeelhouder in Lithium Werks. "We verwachten zelfs dat we elkaars producten zullen gebruiken," zegt Kees Koolen.

Vliegveld Twente

In september maakte Lithium Werks plannen bekend voor een R&D Campus op het voormalig vliegveld Twente, waar binnen vijf jaar 2000 mensen zouden komen te werken. Koolen gaat nu kijken in hoeverre hij deze plannen met zijn bedrijf kan voortzetten. "De laatste tijd kwamen bedrijven naar mij toe die ook belangstelling hadden om zich op de campus te vestigen", zegt hij tegen RTV Oost. "Toen heb ik dat afgehouden. Ik dacht dat we met Lithium de ruimte wel nodig zouden hebben. Ik denk dat ik die bedrijven de komende weken toch maar eens opbel of ze nog interesse hebben."

Lening Oost NL 

Lithium Werks kreeg een lening van 7,5 miljoen euro van participatiemaatschappij Oost NL. Voorwaarde bij dit soort leningen is dat het bedrijf in de regio gevestigd is. Oost NL eist de lening daarom nu terug.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden