, 15 januari 2019 11:56

Platform Talent voor Technologie: alle projecten nu onder één dak

Platform Bèta Techniek, TecWijzer en TechniekTalent.nu zijn sinds 1 januari gefuseerd tot Platform Talent voor Technologie. De versnippering van het aanbod aan projecten, programma’s en activiteiten in het funderend onderwijs wordt zo tegengegaan.

Met deze krachtenbundeling in Platform Talent voor Technologie voor de uitvoering van de bètatechniekagenda moet een groter bereik bij scholen en bedrijven gerealiseerd worden.
Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie, vindt de fusie een goede ontwikkeling. "De instroom van vakmensen is en blijft van vitaal belang voor onze sector. Meer handen aan de ploeg en verregaande samenwerking moet de slagkracht vergroten om de wereld van technologie te ontsluiten, juist bij jonge kinderen. Het is leuk, uitdagend en toekomstgericht."

Vernieuwde programmering

De programmering wordt de komende maanden vormgegeven. Het funderend onderwijs krijgt vanaf komend schooljaar een vernieuwde programmering geboden. De basis hierbij is om jongeren door positieve ervaringen met technisch onderwijs en beroepen een breed, realistisch en aantrekkelijk beeld te geven van technologie en de technische beroepspraktijk. Waarbij in projecten en programma's intensief en vraaggestuurd in de regio samen zal worden gewerkt met bedrijven, scholen en (lokale) overheden aan aantrekkelijker en beter techniekonderwijs. En een bijdrage geleverd wordt aan voldoende en goede leerkrachten die het enthousiasme voor technologie effectief kunnen overdragen op jongeren.

Foto's:

Met de krachtenbundeling voor de uitvoering van de bètatechniekagenda moet een groter bereik bij scholen en bedrijven gerealiseerd worden.

Met de krachtenbundeling voor de uitvoering van de bètatechniekagenda moet een groter bereik bij scholen en bedrijven gerealiseerd worden.

© Aandrijvenenbesturen.nl