, 10 januari 2019 11:45

Platform Artificial Intelligence van start: focus op verbinden

FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie. Via dit platform wil FME bedrijven die AI ontwikkelen en toepassen - of dat overwegen te doen - met elkaar verbinden.

Het doel is de bredere toepassing van AI binnen de technologische industrie te versnellen én om de technologische industrie een stem te geven in het maatschappelijke debat over de toekomst van AI. Met onder andere bedrijven als NXP, IBM, ABB, DAF, Tata Steel, KPN, Philips en ASML wordt in de komende periode een agenda voor het Platform AI opgesteld.

AI

AI kan als sleuteltechnologie de wereld net zo ingrijpend veranderen als de industriële revolutie dat deed. Er worden grote stappen gezet bij de evolutie van lerende algoritmes en het probleemoplossend vermogen van AI en het wordt steeds beter toepasbaar binnen bedrijfsprocessen. Het gebruik van AI in het bedrijfsleven groeit sterk. Wereldwijd werkt 59 procent van de bedrijven met elementen van AI als (toekomstige) basis voor hun bedrijfsvoering.

Uitdagingen en kansen

In de vorm van o.a. Advanced Manufacturing, Smart Products, Servitization en Digital Factory biedt AI kansen voor de technologische industrie als het gaat om de ontwikkeling van producten en om productieprocessen te verbeteren. Daarnaast zijn er kansen rond het toepassen van AI bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld met smart cities, binnen de zorg en binnen de agri-foodsector.

Foto's:

FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie.

FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie.

© Aandrijvenenbesturen.nl