Laatste nieuws:

, 10 januari 2019 11:45

Platform Artificial Intelligence van start: focus op verbinden

FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie. Via dit platform wil FME bedrijven die AI ontwikkelen en toepassen - of dat overwegen te doen - met elkaar verbinden.

FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie. '
FME is een Platform Artificial Intelligence (AI) gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie.
1/1
Het doel is de bredere toepassing van AI binnen de technologische industrie te versnellen én om de technologische industrie een stem te geven in het maatschappelijke debat over de toekomst van AI. Met onder andere bedrijven als NXP, IBM, ABB, DAF, Tata Steel, KPN, Philips en ASML wordt in de komende periode een agenda voor het Platform AI opgesteld.

AI

AI kan als sleuteltechnologie de wereld net zo ingrijpend veranderen als de industriële revolutie dat deed. Er worden grote stappen gezet bij de evolutie van lerende algoritmes en het probleemoplossend vermogen van AI en het wordt steeds beter toepasbaar binnen bedrijfsprocessen. Het gebruik van AI in het bedrijfsleven groeit sterk. Wereldwijd werkt 59 procent van de bedrijven met elementen van AI als (toekomstige) basis voor hun bedrijfsvoering.

Uitdagingen en kansen

In de vorm van o.a. Advanced Manufacturing, Smart Products, Servitization en Digital Factory biedt AI kansen voor de technologische industrie als het gaat om de ontwikkeling van producten en om productieprocessen te verbeteren. Daarnaast zijn er kansen rond het toepassen van AI bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld met smart cities, binnen de zorg en binnen de agri-foodsector.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden