Laatste nieuws:

, 18 december 2018 12:02

Trommelmotoren voor snel botertransport

Interroll, fabrikant van producten voor interne logistiek, levert roestvast stalen trommelmotoren voor de Italiaanse producent van verpakkingsmachines voor boter Ing. E. Vezzadini. Boter is een delicaat product om te transporteren.

De geautomatiseerde machines moeten pakjes boter met een snelheid van 100 blokken per minuut produceren met de grootst mogelijke precisie en de grootst mogelijke doorstroming. '
De geautomatiseerde machines moeten pakjes boter met een snelheid van 100 blokken per minuut produceren met de grootst mogelijke precisie en de grootst mogelijke doorstroming.
1/1

Sinds 2017 is Ing E. Vezzadini partner in het wereldwijde Rolling On Interroll programma, dat is ontworpen om machinefabrikanten en system integrators op de lange termijn te ondersteunen en om partners aan te moedigen hun ervaringen met het creëren van efficiënte material handling te delen.

Vaste externe assen

De trommelmotoren blijven hygiënisch dankzij hun gladde, roestvast stalen oppervlak en volledig ingekapselde hermetische constructie. De motoren bieden volgens Interroll tot 78 procent efficiëntie in asynchrone uitvoering en 83 procent efficiëntie in synchrone uitvoering. Ze hebben geen uitstekende delen en vaste externe assen. Omdat ze volledig zijn ingebouwd zijn de componenten van de motoren beschermd tegen invloeden van buitenaf, waardoor ze bijna geen onderhoud nodig hebben.

EHEDG

De modellen worden veel toegepast in de voedingsindustrie, omdat hun IP66/IP69k classificatie voldoet aan de EHEDG hygiënische ontwerpcriteria, de Ecolab reinigingsprocedure volgt en tevens voldoet aan de US Food and Drug Administration (FDA) en Europese Unie EC 1935-2004 regelgeving.

Motor, tandwiel en lager in de trommel

Het besluit om deze trommelmotor te gebruiken werd ingegeven door de behoefte om hun verpakkingsmachines minder omvangrijk, efficiënter en 100 procent veilig te maken wat betreft hygiëne. De Interroll trommelmotor kan eenvoudig worden gemonteerd, omvat een breed scala aan services en is vrijwel onderhoudsvrij. Het feit dat motor, tandwielkast en lagers in de trommel zijn ondergebracht, leidt ertoe dat trommelmotoren veel minder ruimte innemen dan andere typen motoren. De transportband kan zo compacter worden uitgevoerd en past beter in kleinere ruimtes.

100 blokken per minuut 

De verpakkingsmachines van Ing E.Vezzadini worden voornamelijk gebruikt in zuivelfabrieken en door voedselverwerkende bedrijven die smeerkaas en margarine produceren. Verpakkingsmachines voor dit type product combineren fijnmechanica en elektronica en kunnen in hoge mate worden aangepast. De geautomatiseerde machines moeten pakjes boter met een snelheid van 100 blokken per minuut produceren met de grootst mogelijke precisie en de grootst mogelijke doorstroming.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden