Laatste nieuws:

, 17 december 2018 16:52

Miljoenen voor snellere innovaties met robotica in de zorg

De Europese Commissie investeert 16 miljoen in Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics (DIH-HERO), een Europees project gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg.

Naast het DIH-HERO is de UT ook betrokken bij het RIMA-project, waarbij een vergelijkbaar netwerk zich zal richten op de inzet van robotica voor inspectie en onderhoud van industriële installaties.'
Naast het DIH-HERO is de UT ook betrokken bij het RIMA-project, waarbij een vergelijkbaar netwerk zich zal richten op de inzet van robotica voor inspectie en onderhoud van industriële installaties.
1/1

De Universiteit Twente heeft een leidende rol gekregen in dit project en coördineert de activiteiten van het Europese netwerk. Stefano Stramigioli, hoogleraar robotica bij Universiteit Twente en coördinator van het Europese project: "De weg naar het integreren van medische innovaties in de klinische praktijk is moeilijk en vergt zowel tijd als substantiële investeringen. De weg naar de patiënt kan daardoor lang zijn en meerdere stappen omvatten, zoals klinische tests, het ontwikkelen van efficiënte productiemethoden, het opzetten van een commerciële organisatie, het bereiken van investeerders en het regelen van distributie. Daarnaast zijn meerdere partijen bezig met diverse innovaties in robotica. Binnen DIH-HERO kunnen wij het overzicht houden en ervoor zorgen dat deze elkaar waar mogelijk aanvullen en versterken."

Robotica voor inspectie

Binnen de Universiteit Twente zijn zowel het Technical Medical Centre als het Digital Society Institute betrokken bij de uitvoering van het DIH-HERO-project. Naast het DIH-HERO is de UT ook betrokken bij het RIMA-project, waarbij een vergelijkbaar netwerk zich zal richten op de inzet van robotica voor inspectie en onderhoud van industriële installaties.
De Europese Commissie wil de innovatiecyclus verbeteren en de ontwikkeling van robotische producten en diensten versnellen door de relevante stakeholders met elkaar te verbinden. De 17 partners in het consortium vertegenwoordigen een netwerk van innovatiehubs met specialisten in gezondheidszorg, kennisinstituten, investeerders en bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg.

Ecosysteem

Door de krachten te bundelen wil DIH-HERO de komende vier jaar een organisatie opbouwen die ervoor zorgt dat innovatieve producten en diensten beschikbaar komen voor patiënten en de gezondheidszorg. Dat doel wil het consortium bereiken door kennis te delen, de juiste stakeholders met elkaar te verbinden en gerichte investeringen te stimuleren binnen het volledige ecosysteem van de gezondheidszorg.

Aanmelden

In Europa gevestigde kleine, middelgrote en midcapbedrijven kunnen zich aanmelden voor financiering via open inschrijving vanaf de zomer van 2019 tot de lente van 2021. De financiering is bestemd voor reiskosten, de ontwikkeling van demonstrators en de overdracht van technologie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden