, 13 december 2018 16:42

Topsector HTSM scoort 119 miljoen euro aan ECSEL-projecten

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de topsector HTSM zijn partners in zeven van de dertien in 2018 gehonoreerde onderzoeksprojecten van het Europese Joint Technology Initiative ECSEL. De zeven projecten met Nederlandse bijdrage hebben een totale omvang van 119 miljoen euro aan Nederlandse projectkosten.

Van de Nederlandse partners zijn er 18 afkomstig uit het mkb. De publieke bijdrage voor de Nederlandse partners bestaat uit 22,8 miljoen euro vanuit het Topsectorenbeleid en 22,8 miljoen euro Europese cofinanciering.
De zeven gehonoreerde projecten met Nederlandse deelname zijn:
* Power to Power (The next-generation silicon-based power solutions in mobility, industry and grid for sustainable decarbonisation in the next decade)
* APPLAUSE (Advanced packaging for photonics, optics and electronics for low cost manufacturing in Europe)
* PIN3S (Pilot Integration of 3nm Semiconducter technology)
* MADEin4 (Metrology Advances for Digitized ECS industry 4.0)
* Arrowhead tools (Arrowhead Tools for Engineering of Digitalisation Solutions)
* NewControl (Integrated, Fail-Operational, Cognitive Perception, Planning and Control Systems for Highly Automated Vehicles)
* COMP4DRONES (Framework of key enabling technologies for safe and autonomous drones' applications)

ECSEL is het Europese samenwerkingsprogramma voor leiderschap in elektronische componenten en systemen. Het programma wordt gefinancierd door de Europese Commissie, deelnemende lidstaten en participerende bedrijven en kennisinstellingen.

Foto's:

De zeven projecten met Nederlandse bijdrage hebben een totale omvang van 119 miljoen euro aan Nederlandse projectkosten.

De zeven projecten met Nederlandse bijdrage hebben een totale omvang van 119 miljoen euro aan Nederlandse projectkosten.

© Aandrijvenenbesturen.nl