Laatste nieuws:

, 29 november 2018 11:54

FPT-VIMAG roept FME en bonden op te verbinden: “Geen Franse toestanden”

De brancheorganisatie voor productie- technologie FPT-VIMAG roept zowel FME als de vakbonden op om vooral weer met elkaar om tafel te gaan. Voorzitter André Gaalman vraagt beide partijen om te zoeken naar wat verbindt, zodat op langere termijn groei voor iedereen in Nederland zeker kan worden gesteld.

André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG: “Nederland heeft een lange traditie van overleg met en begrip voor elkaar. Laten we geen Franse toestanden in Nederland krijgen.”'
André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG: “Nederland heeft een lange traditie van overleg met en begrip voor elkaar. Laten we geen Franse toestanden in Nederland krijgen.”
1/1

"We zien dat het conflict verhardt. Dat is niet in het belang van de werkgevers, noch in dat van de werknemers. Daarom roepen we de partijen op om er aan de tafel uit te komen. Nederland heeft een lange traditie van overleg met en begrip voor elkaar. Laten we geen Franse toestanden in Nederland krijgen", zegt Gaalman. Hij is voorzitter van FPT-VIMAG, de vereniging die een groot deel van alle machinebouwers in Nederland vertegenwoordigt.

FME sleutelrol

Maandag bestormden ongeveer 150 FNV-leden het gebouw van brancheorganisatie FME. De FME onderhandelt met de bonden over de cao-afspraken in de metaal. Die zijn in een impasse geraakt. De situatie lijkt te escaleren. "De FME zit nu in een sleutelrol om een brug te slaan tussen werkgevers en werknemers. Beiden lijden schade door stakingen en slechtere relaties. Met als ultiem gevolg een afremmende groei en minder innovatie in Nederland", zegt Gaalman. Hij roept beide partijen op te zoeken naar wat verbindt, zodat op langere termijn groei voor iedereen in Nederland zeker kan worden gesteld.

Onderwijs en goede afspraken

Gaalman: "Er zijn landen in Europa die niet polderen en daardoor niet of nauwelijks van de huidige economische groei profiteren en dus achterop raken. Laat ons dat niet overkomen. In een wereld van robotisering, kunstmatige intelligentie en Industrie 4.0 moeten we onze werknemers met onderwijs en goede afspraken fit maken voor de toekomst."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden