Laatste nieuws:

, 22 november 2018 14:02

VDL rondt overname Siemens Hengelo af

VDL Groep heeft Siemens Hengelo als 100e werkmaatschappij toegevoegd aan zijn industriële bedrijvengroep. De in juli aangekondigde overname is afgerond. VDL brengt de activiteiten van Siemens Hengelo onder in twee bedrijven: VDL Energy Systems biedt werk aan 230 medewerkers en bij VDL ETG Technology & Development. Ivo Wessels (49) is benoemd tot directeur van VDL Energy Systems.

Vanaf links: Hans Winters, CEO Siemens Nederland, Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep en Jan Smits, directeur strategische inkoop & verwerving ASML slaan de handen ineen.'
Vanaf links: Hans Winters, CEO Siemens Nederland, Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep en Jan Smits, directeur strategische inkoop & verwerving ASML slaan de handen ineen.
1/1

De meeste medewerkers komen in dienst bij VDL Energy Systems en blijven gasturbines en compressoren assembleren en onderdelen daarvan produceren die aan Siemens zullen worden toegeleverd. Andere medewerkers gaan binnen het hightech-cluster van VDL ETG Technology & Development Hengelo ontwikkelwerkzaamheden verrichten voor ASML. Meerjarige werkgaranties met zowel Siemens als ASML vormen de basis van de overname.

Gasturbines en compressoren

Met Siemens is voor het eerste jaar na de overname een transitieperiode afgesproken. Gedurende deze periode zal in eerste instantie de orderportefeuille van Siemens worden uitgeleverd. Met de assemblage van gasturbines en compressoren, waarmee gas onder hoge druk door gasleidingen wordt gepompt, breidt VDL zijn competenties in de olie- en gasindustrie verder uit.
VDL neemt het totaal aantal van 430 voltijdsbanen over van Siemens Hengelo. VDL Energy Systems biedt werk aan 230 medewerkers en bij VDL ETG Technology & Development Hengelo zal sprake zijn van ongeveer 130 arbeidsplaatsen.

Energietransitie

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: "Met de kennis en kunde van onze nieuwe medewerkers kunnen we de samenwerking met onze vooraanstaande partners, Siemens en ASML, verder verstevigen. Met deze overname versterken wij onze engineeringscapaciteit bij VDL ETG Technology & Development naar ruim 350 medewerkers." VDL Groep wil met VDL Energy Systems ook een rol spelen in de energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.

Familiebedrijf

Een bijzondere bijkomstigheid is dat de wortels van de fabriek in Hengelo teruggaan naar 1868, en de bakermat vormen van Stork. Dit familiebedrijf heeft 150 jaar geleden aan de wieg gestaan van Twente als kennisregio waarin de maakindustrie in Oost-Nederland heeft kunnen floreren. In 2011 is het Hengelose maakbedrijf samengegaan met Siemens in Den Haag en Assen en is de onderneming onderdeel geworden van Siemens Nederland.

Nieuwe directeur

VDL Groep heeft Ivo Wessels (49) benoemd tot directeur van VDL Energy Systems. Werktuigbouwkundige Wessels, woonachtig in Hengelo, is afkomstig van VDL ETG Almelo.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden