Laatste nieuws:

, 22 november 2018 12:51

Veilige netwerken in de machinebouw; hoe werkt dat?

Fabrieksnetwerken zijn tegenwoordig steeds meer een groot industrieel ethernet netwerk. Dat heeft voordelen, maar geeft anderzijds ook meer druk op gebruikers en engineers om de veiligheid op een hoger plan te brengen en veilige keuzes te maken. Hierover gaat de themasessie ‘Machinebouw en veilige netwerken’ op het Machinebouw event.

Fabrieksnetwerken zijn steeds meer een groot industrieel ethernet netwerk. Dat geeft meer druk op gebruikers en engineers om de veiligheid op een hoger plan te brengen.'
Fabrieksnetwerken zijn steeds meer een groot industrieel ethernet netwerk. Dat geeft meer druk op gebruikers en engineers om de veiligheid op een hoger plan te brengen.
1/1
Hoe weet je zeker dat alle (big) data vanuit de machine authentiek is? Hoe kun je met gecontroleerde data de machine intelligentie verhogen en daarmee lagere kosten realiseren in het productieproces? Marinho Wagemakers van Advantech Europe geeft in zijn lezing diverse voorbeelden en referenties.

Cybersecurity

De Duitse overheid en leveranciers maken serieus werk van cybersecurity in diverse samenwerkingsverbanden. Lopen zij hiermee voor op Nederland? In de lezing van René van der Meer, namens 4S Industries, wordt er dieper op de materie ingegaan. De toehoorders krijgen uitgebreide informatie over veilige keuzes, bijvoorbeeld op het gebied van data logging en remote service. Uiteindelijk zijn machinebouwers en hun klanten op zoek naar veilige en eenvoudige, bruikbare toepassingen van IIoT cloud platforms.

IIoT en cloud 

De hype van Industrie 4.0 en IIoT is op zijn hoogtepunt. Maar wat doen we met data in de Cloud, wat zijn de mogelijkheden voor de machinebouwer en zijn klant? En zijn die eenvoudig te verwezenlijken zonder uitgebreide ICT-kennis? Onderwerpen als Edge gateways, OPC-UA, MQTT en REST Full protocollen, IoT- en Solution Ready Platforms worden uitgelegd. Merkonafhankelijke aanbieders van open IoT platforms bieden veel opties om rapportage en monitoring te doen van industriële apparatuur. Zowel in de Cloud als op eigen servers. Richard Gennesse van Duranmatic laat in zijn lezing zien hoe daar goed gebruik van gemaakt kan worden.

Machinebouw event 2018 vindt plaats op donderdag 6 december vanaf 9 uur in 1931 Congrescentrum, Den Bosch.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden