Laatste nieuws:

, 13 november 2018 16:18

Precisiebeurs: ontwerpen, produceren en assembleren op het hoogste niveau

Productieprocessen en machines moeten steeds sneller en efficiënter werken. Trends als miniaturisering zetten onverminderd voort. Daarmee worden de eisen aan systemen en componenten steeds hoger. Op woensdag en donderdag 14 en 15 november toont de Precisiebeurs de kennis die nodig is om op het hoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te ontwerpen, produceren en assembleren.

Deze Precisiebeurs besteedt extra aandacht aan business kansen voor de fijnmechanische industrie . '
Deze Precisiebeurs besteedt extra aandacht aan business kansen voor de fijnmechanische industrie .
1/1
Deze Precisiebeurs besteedt extra aandacht aan business kansen voor de fijnmechanische industrie . In het Big Science congresprogramma leert de bezoeker nationale wetenschapsagenda kennen; alle nationale en Europese projecten waar overheidsinvesteringen en interessante tenders te verwachten zijn. Andere groeimarkten in de spotlight zijn (aero)space en precisietechnologie in de industrie.

Nieuwe kilo, ampère, kelvin en mol

Oh ja en op vrijdag 16 november valt in Parijs een besluit dat in precisie-ogen zijn weerga niet kent. De verwachting is dat de 26e vergadering van de General Conference on Weight and Measures (CGPM) zal instemmen met de herdefinitie, met ingang van de komende Wereld Metrologiedag (20 mei 2019), van vier van de zeven SI-eenheden: de kilogram, de ampère, de kelvin en de mol. De meest in het oog springende herdefinitie is die van de kilogram, aangezien die op dit moment nog de enige eenheid is die nog aan een fysiek object vasthangt. Met de doorvoer van deze herdefinitie zullen alle SI-eenheden gekoppeld zijn aan natuurconstanten. Dit betekent ook dat dit de laatste fundamentele wijziging aan het SI is. Met andere woorden: het SI is af. Klaar voor de toekomst. Voorwaar geen kleinigheid. Namens Nederland is VSL, het Nationale Metrologie-Instituut, betrokken bij deze herdefinitie. VSL's Marijn van Veghel presenteert 15 november om 10.30u het hoe, wat en waarom ervan: hoe zit die nieuwe definitie in elkaar, wat merken we ervan en waarom hebben we het eigenlijk nodig?

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden